Amalie Olesen

Uddannelsen i Dramatisk Skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole sendte i juni måned et hold nye dramatikerne på gaden. Visionerne er store og energien enorm.
Teater1 er stolte over at kunne kan give et sommerligt smugkig ind til de enkelte dramatikeres stil og tanker i en række essayistiske tekster om de temaer, som aktuelt optager dem. Der kommer tre bølger af tekster henover sommeren med følgende temaer:
Fortællingens magt (uploades d. 22.6)
Den Anden (uploades d. 11.7)
Religion (uploades 8. 8)

Læs også dramatikernes afgangsteksterne i hele juni måned på: http://dendanskescenekunstskole.dk/afgangsreading-2016-dramatisk-skrivekunst/

God sommerlæsning.

DEN ANDEN

Af: Amalie Olesen

Jeg tror på et andet teater.

Jeg tror på teatrets anden virkelighed. I teatret vil jeg opleve en verden, der er anderledes end resten af verden. Jeg længes efter andre virkeligheder. Jeg længes efter at se mine drømme smelte ind i teatret. Jeg tror på fortællinger, der følger drømmenes logik, og ikke den vågne verdens forudsigelighed.

Mit liv leves i hverdagens virkelighed. Når jeg hengiver mig til teatret vil jeg suges ind i den anden verden. Åndernes verden, drømmenes logik, dødsriget. Jeg vil forføres og forhekses. Jeg vil kun vågne op for at spise.

Jeg kan ikke tilslutte mig det moderne teaters fascination af virkelighed. Virkeligheden findes allerede, hvorfor skal den reproduceres på teatret? Forestillingen vil aldrig blive andet, end netop det, en reproduktion. Den vil aldrig kunne blive til virkeligheden, men altid forblive en illusion. Så hvorfor ikke dyrke illusionen? Dyrke den frisatte fantasi, det drømmende teater, den levende forestilling, der ikke er en efterligning af livet, men et liv i sig selv. Jeg tror på et teater der tager tilskuerens underbevidsthed seriøst.

Jeg tror på et levende teater. Et på en gang fødende og døende teater. Jeg tror på et publikum, bølgende som et hav, der skvulper sig selv mod scenekanten. Jeg tror på scene og sal som én stor, drømmende fællesorganisme.

 

Dramatiker: Amalie Olesen f. 1989

Har bl.a. skrevet:Tidsalder II (HAUT, Cph Stage) og De Rene Rum (premiere d. 23. Sept. Aarhus Teater) og co-writing projekt NordicDrama 2016 med Dramafronten. 

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk