Anmeldelse / maj 2017

Butterfly Lovers

Spillested: Pantomimeteatret, Tivoli
Spilleperiode: D. 19. maj 14. juli
Medvirkende: Kathleen Videira, Luca Varone, Robin Bernadet, Peter Bo Bendixen, Nadia Dahl, Helena Casado, Jennifer Wagstaffe, Freja Ltzhft, Lucie Le May, Jess Marrero Daz, Matheo Booreau, Donovan Delis-McCarthy, Anthony Maloney, Tommy Edvardsen, Marie Lund
Id og koreografi: Paul James Rooney
Musik: He Zhanhao og Chen Gang
Kostumer: Charlotte stergaard
Iscenesttelse: Paul James Rooney assisteret af Tori Cooper
Af Mette Garfield

De flyver dansende af sted på deres sommerfuglevinger. De to unge smukke skikkelser svæver rundt med hinanden sammen ind i uendeligheden. Rundt og rundt hvirvlende på deres sarte sommerfuglevinger.

Der er skruet op for de store romantiske følelser på Pantomimeteatret i Tivoli med urpremieren på Butterfly Lovers. Den klassiske ballet koreograferet af Paul James Rooney med kinesisk sødmefyldt klingende musik af He Zhanhao og Chen Gang er baseret på et oldgammelt kinesisk eventyr à la Romeo og Julie. Den unge kvindelige hovedperson kan ikke komme i skole, da det er forbeholdt drenge. Men hendes far, i blændende sikker ungdommelig og autoritær skikkelse af Peter Bo Bendixen, giver hende lov til at tage en uddannelse. Iklædt drengetøj på kostskolen, hvor drengene går på sirlige rækker med bøger under armene, forelsker hun sig selvfølgelig i en dreng. Og han gengælder faktisk hendes følelser på trods af, han ikke kender hendes rigtige køn. Det unge par pjækker fra timerne og danser smilende ud i den blussende, østerlandske sommernat fyldt med kinesiske lampetter.

Men faren kræver pludselig pigen vender hjem, så hun kan blive gift. Drengen, der har forelsket sig i hende dukker ulykkelig op til brylluppet og falder simpelthen om med et bristet hjerte. Så flygter pigen midt i ceremonien. Hun falder derimod om på drengens grav.

Men de genopstår sammen som sommerfugle, og danser den sidste mest rørende transformations pas de deux som afslutning på den fine forestilling, der passer så smukt ind i Tivolis repertoire af eventyrballetter. Dog med et (oldgammelt) moderne kønspolitisk twist.

 

 

 

 

 

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk