Artikel / april 2017

Open Call: Personer til reperformance af Marina Abramović værk

Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk søger personer til reperformance af et historisk kunstværk af Marina Abramović og Ulay i den kommende udstilling Marina Abramović – The Cleaner, der finder sted fra d. 16. juni til d. 22. oktober 2017.

Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk søger personer til reperformance af et historisk kunstværk af Marina Abramović og Ulay i den kommende udstilling Marina Abramović – The Cleaner, der finder sted fra d. 16. juni til d. 22. oktober 2017.

Du vil blive en del af et team på ca. 30 personer, der parvis reperformer værket Imponderabilia (1977) live i udstillingen. Du vil blive trænet i Marina Abramović’ metode på en obligatorisk fem-dages workshop i slutningen af maj måned, som forberedelse til arbejdet. Vi søger mænd og kvinder, gerne med erfaring inden for de performative og kropslige discipliner. Du skal være opmærksom på, at Imponderabilia implicerer, at du skal vare nøgen.

Imponderabilia

I 1977 stod Marina Abramović og Ulay (Frank Uwe Laysiepen) nøgne i en dørabning pa Galleria Communale d’Arte Moderna, Bologna. De stod passivt med ansigterne mod hinanden, med deres kroppe så tæt, at de besøgende måtte passere dem sidelæns. I reperformancen af Imponderabilia skal du – som i den oprindelige performance – stå nøgen i en døråbning i udstillingen pa Louisiana. Du står med front mod en anden performer af modsat køn med en afstand, så publikum må passere mellem jeres kroppe sidelæns. Performancen er planlagt til at finde sted hver dag udstillingsperioden igennem.

Det forventes at du:

– Kan deltage i workshoppen Cleaning the House fra 28. maj - 3. juni 2017, som bliver afholdt af Marina Abramović’ samarbejdspartner Lynsey Peisinger. Workshoppen finder sted i nærheden af København og gennemføres som ét ubrudt forløb med overnatning.

– Kan deltage i to øvelses- og introduktionsdage op til udstillingsåbningen (i perioden 12.-15. juni 2017).

– Kan arbejde hele udstillingsperioden igennem.

 

Stillingen er timelønnet og deltid. Stillingen er bygget op omkring at man kan arbejde ca. 2-3 gange om ugen à 4-6 timer, dog kan dette variere.

Arbejdet vil ligge i tidsrummet 10:30-22:00 på hverdage, samt 10:30-18:00 i weekenden. Workshoppen vil blive honoreret.

Ansøgningsfrist: torsdag d. 20. april 2017. Send CV med foto, samt en kort tekst om dig selv og din motivation for at deltage (maks. 2000 tegn) til Mia Tine Bowden Christiansen mtc@louisiana.dk

Skriv ”Ansøgning” i emnefeltet. Den endelige casting finder sted d. 3.-5. maj på Louisiana.

 

Reperfomance

En reperformance er en gen-performance af en tidligere udført performance. For Marina Abramović er reperformance en vigtig måde at holde performanceværker levende på og en måde at gøre performancekunsten tilgængelig live i nye sammenhænge, som nye møder mellem levende kroppe i realtid.

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk