D. 17.5  kl. 17-18.30 
D. 18. august på Kronborg Slot
Festival: Helsingør + Helsingborg 1.-6. august
FESTIVAL: København 1.-12. juni
FESTIVAL: Husets Teater  8.-11. juni 
FESTIVAL: DANISH+
Amager 24.-29. maj 
Gratis dans for børn og unge
Aarhus 1.-4. maj 
Roskilde 26. april – 3. maj 

Reumertsalon - KUNSTNEREN SOM VÆRK

D. 17.5 kl. 17-18.30
Sted: Republique, Lille scene , Østerfælledtorv 37, 2100 Kbh Ø

I anledningen af Teater freezeProductions SVANEBLOD - musikdramatisk stjerneportræt om den store danske balletstjerne Erik Bruun inviterer Teater freezeProductions  og Republique i samarbejde med Bikubenfonden til Reumertsalonen KUNSTNEREN SOM VÆRK d. 17.5 kl. 17.00-18.30 på Republique.

I Svaneblod smelter værk og kunstner sammen - som ét værk. Erik Bruhn's. Kunstneren Erik Bruun optræder som kunst. Kunsten optræder som kunstneren. Og dog. For et sted bag det hele - eller foran - er værket det, som bliver tilbage, da kunstneren må træde tilbage eller i det mindste til siden, og lade værket stå. Det bliver så aflæst, forstået, forklaret som en virkelighed. Som en slags levet biografi. Og kunstneren bag viskes ud. Eller afvikles ganske langsomt. I Svaneblod forsvares denne proces ikke. Den bliver heller tiltalt. Men det, som sker, er at værk og kunstner glider sammen i en slags kamp, hvor vi til hver tid ved, at værket vil vinde. 

Med afsæt i Erik Bruuns liv og kunst diskuteres på et mere overordnet plan: Hvad er værket og hvem er kunstneren? Og kan man adskille de to størrelser?

Reumertsalonen har de to kunstnere Tomas Lagermand Lundme og Madame Nielsen i panel, hvis værker af kritikerne aflæses som biografier, hvor kunstner og værk smelter sammen til et. For hvem er værket og hvem er kunstneren? Kunsthistoriker og lektor på Københavns Universitet Malene Vest Hansen vil herudover perspektivere på emnet.

Salonen vil også diskutere om der i Danmark er plads til at være kunstner af denne særlige kaliber – eller er her for meget puritanisme og for lidt patos?

Moderator:

Monna Dithmer, teaterkritiker Politiken og medlem af Reumertjuryen

Panel: 
Tomas Lagermand Lundme, dramatiker (Svaneblod), forfatter og billedkunstner
Madame Nielsen, forfatter og performer
Malene Vest Hansen, Ph.d. Lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Ph.d.afhandling om Sofie Calle har titlen “Sofie Calle: Identitetsbilleder og Social Arkæologi”, 2002

Dato: d. 17.5 kl. 17-18.30
Sted: Republique, Lille scene , Østerfælledtorv 37, 2100 Kbh Ø 

Kom og deltag i debatten, dét er gratis, men tilmelding nødvendig – meld dig til på https://politikenbillet.dk/events/31756-Kunstneren_som_vaerk/

 

OM SVANEBLOD:
Den danske balletdanser Erik Bruhn (1928-86) stod på de største scener og fortryllede publikum med klassikere som “Nøddeknækkeren”, “Svanesøen”, “Tornerose”, “Sylfiden” og voksede sig til en international stjerne, der endte sine dage som leder af den canadiske nationalballet. Men det var ikke kun en dans på roser. Erik var en ener. Dansen var altomsluttende, og Erik forvandlede sig fra den grimme ælling til en kontroversiel og fandens dygtig svane, der aldrig stillede sig tilfreds i jagten på det sublime.

SVANEBLOD spiller kl. 20 d. 17.5 - entré tilkøbes
 
Om Reumertsaloner 
Reumert-saloner afholdes af Bikubenfonden med det sigte at skabe debat om scenekunstens betydning blandt både fagfolk og et bredere teater- og kunstinteresseret publikum. Reumert-salonerne finder sted på forskellige teatre eller lokationer, hvor scenekunsten finder sted, og bliver typisk afholdt inden eller efter en forestilling. Indholdsmæssigt fokuserer salonerne på en aktuel og samfundsrelevant debat og har mulighed for at tage nye trends eller politiske temaer op.  

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk