Nyd en dugfrisk dansk monolog
D. 17.5  kl. 17-18.30 
D. 18. august på Kronborg Slot
Festival: Helsingør + Helsingborg 1.-6. august
FESTIVAL: København 1.-12. juni
FESTIVAL: Husets Teater  8.-11. juni 
FESTIVAL: DANISH+
Amager 24.-29. maj 
Gratis dans for børn og unge
Aarhus 1.-4. maj 
Roskilde 26. april – 3. maj 

Reumert-salon - SOMETHING IS ROTTEN Shakespeare og verdenssituationen 2016

- Reumert-salon på Shakespeare Festival at Hamlet’s Castle

18. August Sted: Erik af Pommerens Kammer på Kronborg Slot, kl. 17-18.30
Deltagelse i Reumertsalon er gratis – tilmelding dog nødvendig til camilla@hamletscenen.dk
Moderator: Anne Middelboe Christensen, Information
Panel: Lars Romann Engel, kunstnerisk leder af HamletScenen, Lone Kühlmann, Journalist og debattør og skuespiller Marie Louise Wille.

Baggrund for debatten:

I 2016 er verdenssituationen mildest talt udfordret af politiske, sociale og økonomiske forandringer og kriser: Ifølge en rapport fra FNs Flygtningehøjkommisariat, UNHCR har antallet af flygtninge aldrig været højere end nu. Med Brexit rystes EU som institution i sin grundvold, mens Europa i stadig højere grad lukker sig om sig selv. Menneskerettigheder overtrædes dagligt på alle kontinenter og økonomer spekulerer om der er en ny global finanskrise på vej.

Hvorfor er Shakespeare så stadig relevant i dag? Kan værker med over 400 år på bagen overhovedet skrive sig direkte ind i vores samtid som en lødig stemme? 

Shakespeares indflydelse strækker sig langt ud over sproget. Hans ord, plot og karakterer fortsætter med at inspirere meget af vores kultur og samfund som helhed. Da Nelson Mandela sad i fangenskab på Robben Island, værdsatte han et citat fra Julius Caesar: »Cowards die many times before their death, the valiant never taste of death but once«.

Fra den mest berømte kærlighedshistorie til den største tragedie; fra den mest magtfulde fantasi til den skarpeste komedie; og fra den mest mindeværdige tale til hans mange legendariske karakterer har vi i William Shakespeare en mand, hvis enorme fantasi, grænseløse kreativitet og instinkt for medmenneskelighed omfatter hele den menneskelige erfaring på en måde, som ingen andre har kunnet hverken før eller siden. (David Cameron, afgående Premierminister i Storbritanien) 

I 2016 markerer hele verden 400-året for Shakespeares død, samtidig fejrer HamletScenen 200-året for verdens ældste Shakespeare-tradition på Kronborg Slot og har udvidet Shakespeare Festival at Hamlet’s Castle til tre ugers fuldt program med særligt udvalgte aktuelle internationale produktioner i august.

Forestillingstilbud på festivalen - Nordic Opera: Hamlet in Absentia kl. 20.00 - entré 

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk