Anmeldelse / juni 2017

Thunder

Spillested: Warehouse 9
Spilleperiode: 1. juni kl. 16
Ide og performer: Helene Kvint
Instruktør: Andreas Constantinou
Scenografi, video- og lyddesigner: Astrid Randrup
Lysdesigner: Steen Molls Rasmussen
Kostumer og makeup: Camilla Lind
Af Mette Garfield

”I’m gonna make the world great again!”, råber heltinden Thor, mens hun svinger sin hammer højt op i luften på scenen på Warehouse 9. Helene Kvint har taget heltindekostumet på og har forladt sin husmorrolle, køkkenet og sine børn, for verden har brug for en heltinde, der kan redde den fra alt fra forurening, krige og glutenallergi.

Hun kaster sig stærkt og frygtløst ud i kampen med tegneserie og Roy Lichtenstein kapow og klonk plus illustrerende videografik. Men hun bliver træt og taber pusten, så hun må sætte sig ned. Her forvandler hendes røde kappe sig og vikler sig rundt om hendes smukke kvindekrop, gemmer den næsten, som et rødt altopslugende og bankende hjerte. Forestillingen Thunders findeste og  moment.

For hvad gør heltingen, der skal redde hele verden, når hendes børn råber: Moar? Så må hun vende tilbage til den virkelig verden og være den verdens heltinde.

Thunde rer en flot og stærk performance allermest pga. Helene Kvint. Hendes krop, stemme og nærvær bærer naturligt forestillingens stærke heltinde godt understøttet af tegneseriegrafik. Ideen og fortællingen er simpel, måske for simpel. Donald Trump retorikken er ikke til at tage fejl af. De forsimplede heltehistorier er selvfølgelig farlige, og derfor er heltinden i virkeligheden mest den sårbare mor med det røde hjerte hjemme i køkkenet.

 

  

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk