Livingstones Kabinet leger scenekunsten frem
Anmeldelse / juni 2017

Urbaphonix

Spillested: Israels Plads, Kultorvet, Nikolaj Plads
Spilleperiode: D. 21-25. juni
Kunstnerisk ledelse: Michel Risse
Kunstnerisk hold: Damien Boutonnet, Gonzalo Campo, Benoît Meurant, Emerit Renard, Gaëlle Salomon
Teknisk ledelse: Renard Biri
Medinstruktør: Martine Rateau
Kostumer: Fabienne Desfleches
Konstruktion: Achil Bras
Af Mette Garfield

Hvordan lyder en by? Vi byboere kender alle sammen trafiklydene, trinnene på asfalt eller brosten, butik-dørenes åbnen og lukken, springvandets rislen, cafeernes services klirren og gæsternes snak. Men bænkene i byen kan også være en xylofon eller parkens gitter en harpe, mens containere kan blive en stortromme.

De franske kompagni Décor Sonore har specialiseret sig i at spille på byens egne instrumenter med byens egne lyde. De opfører urbane stedspecifikke koncerter med deres særligt udviklede mikrofoner og højtalere og tager samtidig publikum med på vandring.

Som en del af Københavns Internationale Teaters Metropolis festival i år blev det fx til en koncert på Israels plads i København. Den silende regn stoppede ikke de fem street dj’s. De spillede løs på næsten alt, hvad der kunne spilles på. Trappegelændere- og gitre, parkeringshuse og det hele kulminerede i en skæg og sprudlende percussionist oplevelse ved springvandene.

Décor Sonore var et forfriskende, internationalt pust i Københavns byliv og en mulighed for at stoppe lige i øjeblikket og lytte til byens lyde på en ny måde. Og man kan glæde sig til flere performances i byens rum på resten af Metropolis, der ikke længere er en festival, men fortsætter deres gratis udbud af arrangementer helt indtil oktober.  

Teater 1

Store Kannikestræde 8
1169 Kbh K

 

Webredaktion

Rie Hammer
Mette Garfield 

 

Teatermagasinet Teater 1 udkommer fire gange
om året og er Danmarks eneste tidsskrift for både
dans, teater og performance. Vores mål er at tage
fat, der hvor dagspressen stopper.

WebDesign Morten Bak
mkcb.dk