3 tips til at gøre hverdagen mere teatralsk – på den gode måde

Hvis du godt kan lide teater, behøver du ikke at begrænse din passion til, når du sidder i salen. Du kan nemlig gøre din hverdag mere teatralsk på et hav af kreative og farverige måder. Læs med her og få 3 tips!

 

Teater er en magisk verden, der kan tage os ud af hverdagen for en enkelt aften – eller hver dag hvis du implementerer lidt dramatik i din dagligdag. Det kan give dig mere frihed til at være lige hvem, du har lyst til at være, i soveværelset såvel som på arbejdspladsen.

1. Introducer rollespil til parforholdet

Det er helt oplagt at tilføje lidt teatralske elementer til parforholdet, ikke mindst i soveværelset. Soveværelset er et skønt sted, fordi det er en arena, hvor voksne gerne må lege. Her er mange kreative muligheder lige fra telefonsex til decideret rollespil.

 

Sidstnævnte er i udpræget grad teatralsk. Det giver jer begge lov til at slippe fri af jeres vante identitet og være lige dem, I drømmer om. Det kan tage aktiviteterne på lagnerne til et helt nyt niveau, og det kan også skabe en følelse af frihed uden for soveværelset.

 

I bestemmer selv, hvor teatralsk oplevelsen skal være, og om den for eksempel skal beriges med kostumer og rekvisitter. Det kan også være, at det er nok for jer bare at bruge fantasien. Heldigvis er der ingen regler, så længe I bare begge samtykker til legen.

2. Begynd til improteater

Har du hørt om improteater? Det kan være en sjov mulighed for dig, der gerne vil drysse lidt teaterstøv ud over din hverdag, men uden at skulle lære lange manuskripter udenad. Improteater er nemlig ren improvisation, hvor man lader sig inspirere af de andre i gruppen.

 

Der findes mange forskellige øvelser, der kaster dig ud på dybt vand, hvor improvisationen udfolder sig. Det er lidt af en øvelse i at slippe kontrollen, hvilket kan være udfordrende, men også givende for mange.

3. Klæd dig dramatisk

Vores tredje tip går ud på at gennemsøge garderoben for dramatiske beklædningsgenstande. Der er nemlig ikke nogen, der siger, at du behøver gå diskret klædt på dag efter dag efter dag efter… Tværtimod kan det være forfriskende at stænke lidt farve på outfittet.

 

Hvis du går med make-up, kan du også tilføje dramatiske elementer som en svungen eyeliner, farvet øjenskygge eller dybrød læbestift. Det kan også være en hat eller et opsigtsvækkende tørklæde, der gør hele forskellen.

 

Måske vil du blive overrasket over, hvordan et outfit kan transformere dig. Med teatersprog kan man sige, at det giver dig en række “impulser”, som du måske ikke havde før – eksempelvis kan en dramatisk makeup give dig en mere levende mimik, og et farverigt sæt tøj giver dig måske en impuls til at udtrykke dig med større armbevægelser.