Akrylmalingteknikker du bør kende

Er du på udkig efter nye akrylmaleteknikker? Så er du landet det rigtige sted. I dette indlæg vil du blive præsenteret for forskellige teknikker du kan bruge, når du i dit maleri arbejder med akrylmaling. Uanset om du er en erfaren mester eller leder efter nogle enkle teknikker for begyndere, vil du blive præsenteret for vigtige metoder som du kan bruge, uanset niveau. For hvem ved? Måske gemmer der sig en kunstner indeni dig som en dag havner på et galleri som dette.

Nedenfor ser du udvalgte maleteknikker

Tør pensel

Dette er ganske selvforklarende – du skal blot påføre maling på dit lærred med en tør pensel. Denne teknik er fantastisk, hvis du ønsker en stærkt pigmenteret farvestreg med grove, kradsende og uslebne kanter.

Vask

Tilføjelse af vand gør dine akrylfarver mere gennemsigtige. Denne teknik efterligner akvarelfarve, men den hærder permanent. Du skal blot tilsætte lidt vand til dine akrylfarver og eksperimentere med nogle effekter.

Stippling

Stippling er baseret på en teknik, der oprindeligt blev brugt på et trykkeri. Du påfører penselhovedet på overfladen med en gentagne dyppende bevægelse for at skabe denne effekt. Du kan bruge stippling til at adskille farver ved hjælp af individuelle dyp.

Hældning

Denne fantastiske teknik er enkel at udføre og giver dig mulighed for at skabe nogle fantastiske abstrakte kunstværker. Vælg de farver, du gerne vil bruge, og bland dem individuelt i en spand/skål. Herefter har du to muligheder:

•    Du kan hælde dine farver enkeltvis direkte på lærredet

•    Du kan hælde alle farverne i en beholder og derefter lægge lærredet ovenpå med fronten nedad og vende det, så fronten af lærredet er opad, og beholderen med maling er ovenpå, med åbning nedad. Slip langsomt beholderen, og bevæg malingen rundt på lærredet.

Detaljeret

Detaljeringen udføres ved hjælp af en fin børste, der er let fugtet, så den bevarer sin spidse form. Penslen bruges derefter på samme måde som en pen eller blyant. Du kan bruge denne teknik til at tilføje komplekse detaljer til dine malerier.

Sprøjtning

Denne teknik handler om farver, udtryk og om at omfavne det smukke i tilfældigheden. Teknikken opnås ved at gøre din pensel våd i vand, hvorefter du dypper den i akrylmaling efter eget valg, før du splatter/sprøjter din opblødte pensel på lærredet.