Alt du behøver at vide om Escape Rooms

Hvis du ikke har hørt om escape rooms, er du ikke alene. Selv om de har eksisteret i et stykke tid, er de først nu begyndt at blive populære i USA. Så hvad er et escape room egentlig? Kort sagt er det et live-action-spil, hvor spillerne er låst inde i et rum og skal bruge ledetråde til at løse gåder og undslippe, inden tiden løber ud 

Escape rooms er perfekte til gruppeudflugter, uanset om du leder efter noget at lave sammen med venner eller kolleger. De er også en god måde at få folk til at tale sammen og knytte bånd med hinanden. Og det bedste af det hele er, at de er meget sjove! Hvis du overvejer at give et escape room en chance, er her alt, hvad du skal vide.

Hvad er et escape room?

Hvordan Escape Rooms fungerer

Escape rooms tager typisk mellem en og to timer at gennemføre, og de kan rumme alt fra to til 12 spillere. Når du ankommer til escape room-anlægget, vil du blive briefet om det scenarie, du skal spille igennem. Du kan f.eks. få til opgave at finde en måde at flygte fra en fængselscelle på eller redde et gidsel fra en gruppe kidnappere.

Når scenariet er blevet forklaret, bliver du ført til det rum, hvor handlingen vil finde sted. Døren vil blive låst bag dig, og du skal bruge din snilde – og ledetrådene omkring dig – til at løse gåderne og finde vej ud, inden tiden løber ud.

Hvad kan du forvente af et Escape Room?

Escape rooms er designet til at være udfordrende, men ikke umulige. De fleste mennesker, der spiller escape rooms, har succes med at slippe ud inden for den tildelte tidsramme; det betyder dog ikke, at de er nemme. Vær forberedt på en fysisk og mental udfordring, når du spiller et escape room – men vær også forberedt på at have det meget sjovt! 

Hvad er fordelene ved at spille et escape room? 

Ud over at være meget sjovt tilbyder escape rooms en række fordele. De kan forbedre problemløsningsfærdigheder, kommunikationsevner og teamwork. De fremmer også kreativ tænkning.

Hvis du er på udkig efter en unik og sjov gruppeaktivitet, er et escape room det perfekte valg. Disse live-action-spil giver spillerne til opgave at løse gåder og undslippe fra et aflåst rum inden for en bestemt tidsramme. De er perfekte til teambuilding-øvelser eller bare til at mødes med venner og have det sjovt. Og det bedste af det hele er, at de er udfordrende, men ikke umulige – så alle kan have det sjovt med at spille.