Derfor skal du blive medlem af en a-kasse

En a-kasse er for dig som gerne vil have lidt ekstra sikring i tilfælde af, at du bliver arbejdsløs. På den måde undgår du at ende på kontanthjælp, hvis du mangler et arbejde. Når du er medlem af en a-kasse, kan du blive sikret økonomisk i form af dagpenge.

Hvor meget du vil få i dagpenge, afhænger af om du er forsikret i fuldtid eller deltid. Men også hvorvidt du er nyuddannet. Det afhænger også af, om du har børn eller ej. Du får som regel mere, hvis du har pligt som forsøger. Der findes mange forskellige a-kasser landet over, så det kan være svært at overskue. Derfor er det oplagt at søge lidt på nettet, inden du beslutter dig for, hvilken a-kasse du skal vælge.

Hvordan man vælger en a-kasse og hvor meget det koster

Prisen på et medlemskab hos en a-kasse, varierer fra forskellige organisationer. Dog ligger prisen som regel jævnt hos de forskellige a-kasser. Nogle er dog dyre eller billigere end andre. Derfor bør du være på udkig efter den a-kasse, som passer ind i din økonomiske forhold.

I så fald er det vigtigt, at du vælger en billig akasse, som kan tilbyde dig den bedste vejledning. Det, du også skal kigge efter når du skal til at melde dig ind i en a-kasse, er type af forsikring. Du skal vælge en ordning, som passer til din situation. Dette gælder både, hvis du er ledig, i arbejde eller studerende. Eller nyuddannet.

Der er nemlig to forskellige typer af forsikring; fuldtid og deltid. Hvis du har været i arbejde, får kender du nok forskellen. Men hvis du ikke er sikker, så er forskellen som følgende. Hvis man arbejder mindst 37 timer om ugen, så er man i fuldtid. Alt under det er deltid.

Hvad en a-kasse kan gøre for dig

A-kassens formål er primært at udbetale dagpenge men den har også andre tilbud. Disse tilbud kan være yderst behjælpelige, hvis det skulle være brug for det. De fleste a-kasser afholder kurser, som giver mange gode råd og tips om, hvordan du styrker diverse aspekter af din jobsøgning.

Det kan for eksempel være, at du lærer, hvordan du bedst kommunikerer under en jobsamtale. Eller også får du nogle tricks til, hvordan du præsenterer og opbygger dit CV. A-kasser kan også hjælpe dig med at skræddersy dine ansøgninger, så du har de bedste chancer. Alt i alt, skal jobcenteret sikre, at du kommer på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

At holde møder med din a-kasse

A-kasserne er meget fleksible i forhold til dit skema. Dog der er obligatoriske møder som man skal deltage i. Heldigvis er a-kasserne også i stand til at have møder telefonisk.

Derfor er det også en god ide at sørge for, at du har en god dækning til din telefon. Du kan se 5g dækningskort her for mere information. På den måde har du mulighed for at deltage i møderne, selv på afstand.

Dette er også en god ordning for dig, hvis du har meget langt til din a-kasses hovedkvarter.