En praktisk guide til at eje en bil

Det er naturligvis ikke gratis at eje en bil – der er mange udgifter forbundet med det. Men det kan være svært at finde ud af, hvad alle de forskellige omkostninger er, især hvis du ikke har haft en bil før. Så her er en liste over de mest almindelige udgifter, du vil støde på, når du ejer en bil.

Din bil skal tankes

For det første skal du huske at tanke din bil regelmæssigt. Dette er den største udgift forbundet med at eje en bil, så det er vigtigt, at du sørger for at have nok penge til at kunne tanke ofte nok.

Du skal have forsikring

Din bil skal have forsikring for at kunne køre på offentlige veje. Dette er ikke en udgift, du kan undgå, så sørg for, at du har råd til dette. En forsikring er nødvendigt at have, hvis der sker noget. Det kan være at din bil bliver berøvet, at der sker en ulykke alt sammen noget, der tager udgangspunkt i forsikringen.

Din bil skal have skiftet hhv. sommer- og vinterdæk

Det er lovpligtigt at have vinterdæk på fra og med den 1. november til og med den 31. marts – dette gælder dog ikke for alle biler kun for person- og varevogne (eller motorcykler) der er under 3500 kg. Der er dog ingen krav for hvornår man skal køre med sommer- eller vinterdæk, men det øger markant sikkerheden at køre med de rette dæk. Bestil skift til vinterdæk hos Hjulster, hvis du ikke selv har tid.

Din bil skal lappes ved punktering

Det er uundgåeligt, at din bil vil punktere en gang imellem. Heldigvis er dette ikke så svært eller dyrt at ordne, hvis du gør det selv. Hvis ikke, kan det være en god idé at have et lappesæt i bilen, så du ikke skal vente på en mekaniker. Hjulster tilbyder autohjælp ved punktering og lapning af bildæk.