Guide: Sådan finder du den bedste pris på testamente

Når man har besluttet sig for at oprette testamente, kan der være mange ting at forholde sig til. Én af de vigtigste er særligt prisen, som ofte svinger meget, afhængigt af, hvor og hvordan du får udarbejdet dit testamente. Men hvordan ved du, om du har fundet en god pris på dit testamente? Det dykker vi ned i i det følgende:

Forskellige former for udarbejdelse

Man kan i grove træk indplacere de forskellige formuer for oprettelse af testamente i 3 overordnede kategorier med hvert sit prisleje. Den billigste form for oprettelse af testamente er ved at skrive det selv, eller alternativt at finde en billig onlineskabelon – ofte til en pris på 500-1.000 kr.. Disse tager dog oftest ikke udgangspunkt i din personlige situation, og kan derfor ikke anbefales. Der er desuden ofte risiko for, at én eller flere bestemmelser er ugyldige, eller at du har misforstået arvereglerne, således at arven ikke vil blive fordelt, som du har ønsket det.

Hvilke muligheder findes der ellers?

Vi anbefaler klart, at du kontakter en jurist eller advokat, når du skal have udarbejdet dit testamente. En advokat har mange typer opgaver, og prissætter ofte efter, hvor lang tid, de skal bruge på testamentet. Prisen skal ofte dække, hvad advokaten kunne have tjent på at udføre andre juridiske opgaver, og du betaler derfor typisk ikke for en bedre kvalitet – men for tidskompensation. Pris for testamente hos advokat er typisk 3.500 kr. og opefter.

Hvad er den bedste måde at oprette testamente?

En jurist har samme juridiske kandidatuddannelse som en advokat, og mange testamente-juristfirmaer har specialiseret sig i netop udarbejdelse af testamenter og er således ofte endda mere kompetence end advokater til opgaven. Juristen har oftest en fastpris på testamentet, uanset ønsker og omfang. Pris for testamente hos jurist er typisk 2.000-3.000 kr.

Hvad er vores anbefaling?

Vi vil til enhver tid anbefale, at du gør brug af en jurist til udarbejdelse af dit testamente. Hvis du er nysgerrig på at vide mere om de forskellige udbydere, og vil læse mere om pris på testamente, kan du læse denne sammenligning af priser, ligesom du lige her kan læse mere om, hvad du har mulighed for at bestemme i selve testamentet.