Kæmp ikke kampen alene – økonomisk rådgivning kan ændre dit liv

Hver femte dansker har økonomiske problemer. Dette virker muligvis ikke som meget. Forestiller du dig fem mennesker i et rum, og ”kun” hver femte har et problem, lader det muligvis ikke til at være noget, son du bør bekymre dig om.

Men for den person i rummet der står alene, med økonomiske kvaler, knuste boligdrømme eller iværksætter ideer de aldrig vil blive i stand til at føre ud i livet, kan det virke som et uoverskueligt stort problem.

Alt for mange danskere går alene med deres økonomiske bekymringer, særligt når disse omhandler lån, og det er en sørgelig tendens.

Målinger foretaget af firmaet YouGov på vegne af Nordea, har påvist at økonomi er noget kun de færreste har lyst til at tale om.

Dette, er et tabu der bør stoppe – for har du spørgsmål om din økonomi, og i særdeleshed lån, er det vigtigt at søge hjælp hos de rette.

Mister du overblikket, så få hjælp til at stille skarpt

Økonomi er ikke nemt at få styr på – det kræver øvelse, og for mange er det en færdighed der aldrig bliver let at mestre: Særligt for de der har lån som skal udbetales, hvad enten disse måtte være huslån, SU-lån eller noget helt tredje.

Læs mere her på disse sider

Alligevel er der en tendens blandt danskerne til ikke at søge hjælp hos professionelle rådgivere. Særligt hos de unge mellem 18-30 år, hvor over 11% har problemer med at betale deres regninger, ifølge tal fra Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.

PR-chef Mads Rørvig fra bankorganisationen Finans Danmark, udtalte i et interview helt tilbage i 2017, at danskernes stigende økonomiske problemer skyldes en grundlæggende mangel på finansiel forståelse, forårsaget af en finansverden der bliver sværere og sværere at gennemskue for privatpersoner.

Over 100.000 danskere optager lån, for at kunne betale renter og regninger, fra ældre lån der ikke er blevet tilbagebetalt og sidder dermed fast i en ond cirkel, som de ikke kan komme ud af. Dette får blot gælden til langsomt at vokse sig større og større, for hvert år der går.

Fortrudt et hurtigt kviklån? Vær ikke bange for at søge hjælp

Ifølge undersøgelser fra Norstat, oplever hver tredje der har taget et kviklån eller lignende forbrugslån, at lånet efterfølgende sætter dem i økonomiske vanskeligheder.

Det er en situation der ses ofte, særligt hos unge, der ikke altid formår at sætte sig ind i præcist hvor høje renterne på de nye, smarte lån kan blive, når de første 30 dage uden renter er gået.

Står man først i en situation hvor renterne skyder i vejret med 700%, kan det være svært at overskue hvorledes situationen kan udbedres. Særligt hvis den økonomiske situation i hjemmet endnu er ustabil.

Søg hjælp, når du føler du ikke selv kan overskue eksisterende lån – med den rette rådgivning, bliver det muligt at danne et overblik over hvordan du igen kan opnå en stabil tilværelse, gennem samlelån, budgettering eller ved at låne penge til at dække de dyre små lån.

Så har du både tid og ressourcer til at kunne fokusere på livet igen, til en langt mere realistisk og overkommelig rente.