Man bliver altid glad af friske farver i hjemmet

Vov dig ud i kreativt malerarbejde

Det er snart forår, og tid til at starte de mange kreative projekter, som gør sig bedst med lidt sollys ind ad vinduerne. Mange af os kan slet ikke vente og det kribler helt i fingrene, derfor kan det være rart at begynde planlægningen allerede nu. I denne lille artikel vil jeg gerne give lidt inspiration til en af de mere ambitiøse ting man kan gøre i hjemmet. Så for alle jer der elsker indretning og kreativitet, læs med lige her.

En væg behøver ikke være hvid

Vi er nærmest opdraget til at tænke, at en væg skal være hvid. De vovelystne har måske i 00erne fået malet med knækket hvid, råhvid eller creme, men så bliver det heller ikke meget vildere. Hvis du har fulgt med i nogle af de gode indretningsprogrammer, så vil du dog nok også kunne huske, at programmets designer en gang imellem finder på en skør idé, med et malet motiv eller mønster på en væg. Det er det kaninhul jeg foreslår at vi kravler ned i dette forår. Når man først begynder at tænke i muligheder som man går rundt i sit hjem, så er det en ustoppelig kraft man sætter i gang. Skal der være superhelte på sønnikes værelse? Skal der være romantiske motiver på soveværelset? Skal der være en elegant streg eller form af lille i stuen? Der er endeløse muligheder, og det er det der gør det så spændende.

Tag en fagmand med på råd

Når du har en idé om hvad der skal gøres, så vil jeg anbefale at du finder din lokale maler, og tager ham eller hende med på råd. Det er både et spørgsmål om at finde ud af hvilke teknikker der kan bruges, og at have en dygtig person til rent faktisk at udføre opgaven når tiden er inde. For gøre det selv, det kan ikke anbefales. Der er mange teknikker, og det er lige fra at projektere motivet op på gaven, hvilket man kan male efter, eller at lave en stencil, som man tegne eller spraye indeni. For ja, det er muligt at der skal sprayes med farven.

Din fagmand vil også kunne fortælle om farvernes samspil, da en maler ved meget om dette. Derfor vil det ikke være en dårlig idé at finde din maler så hurtigt som muligt, og det er helt sikkert at dette også vil være en af de sjovere opgaver for pågældende.

Hvordan finder man sin maler

Det er blevet utroligt nemt at finde en maler i sit område, og samtidigt få tilbud fra disse, uden at man er tvunget til akavede situationer, som ikke alle befinder sig vel i. På nettet findes der sider som maler-oversigt.dk, hvor man kan skrive sit behov, og så opsøger siden op til tre lokale malere, der bliver bedt om at give et tilbud til dig. Så er det bare om at tage den derfra, uanset om du vil starte en dialog, eller takke ja til et tilbud.