Opbevaring af haveredskaber og tilbehør

Emnet haveopbevaring er vigtigt ikke kun af æstetiske årsager. En simpel søgning efter en beskærer eller havesaks kan blive et farligt eventyr, hvis dit skur har et forvirrende rod af skæreværktøjer, udstyr, legetøj og havemøbler på hylderne.

Ingen ønsker at håndtere en havekatastrofe. Hvordan sørger man for, at rengøring ikke tager for meget tid og kræfter? Det er rigtigt – du skal bestemme placeringen af hvert element en gang for alle. Uanset om det er en gryde, en pose frø eller dyrt haveudstyr. Det kan virke kompliceret, men den gode nyhed er, at ved at planlægge dit opbevaringssystem vil du forbedre komforten og effektiviteten af alle havearbejde betydeligt.

Arbejdsomfanget afhænger af, hvilke lagerløsninger der allerede er implementeret på dit websted. Det kan være nødvendigt at konstruere en lade fra bunden, eller det kan være hensigtsmæssigt at tilføje ergonomiske hylder og kroge til en eksisterende struktur, såsom en garage eller et værksted.

Hvordan skal et haveskur se ud?

For at forstå, hvordan man bygger og tilbehør skur til haven, skal du først besvare følgende spørgsmål:

1.Vil du bruge laden til opbevaring eller til at arbejde med frø og frøplanter? Måske er det værd at give et sted for hvile og ensomhed der også? Måske har du brug for en separat højbed på hjul til at dekorere dit skur?

2.Hvad har du tænkt dig at opbevare i skuret? Gør status for at bestemme lagerkapaciteten. Har du brug for et sted? Skal du opbevare havemøbler om vinteren samt værktøj og udstyr?

3.Hvor ofte har du tænkt dig at bruge skuret? Dette bestemmes i vid udstrækning af grundens størrelse og mængden af udført havearbejde.

Ideer til opbevaring af skur

Når du designer et brugerdefineret modulært vægopbevaringssystem, skal du overveje dimensioner og dimensioner på dine varer på forhånd. Robuste hylder og kroge hjælper med at organisere og frigøre plads.

Sorter dine haveredskaber efter længde og læg hver gruppe på sin egen hylde. Kroge og holdere er ideelle til opbevaring af værktøj. Tunge og omfangsrige genstande skal placeres lavere, mens ofte anvendte værktøjer skal placeres i øjenhøjde for nem adgang.

Hvis du ikke har mange værktøjer, hjælper Burgon & Balls vægmonterede værktøjsholder dig med at holde dem organiseret. Stangen på 75 cm er beregnet til tre store og to små værktøjer.

Designere kan især lide multifunktionelle haveløsninger. En have espalier kan for eksempel være et godt sted at opbevare værktøj og tilbehør. Hæng vanddåser, en sprøjtepistol, plantekasser og andre nyttige ting fra krogene.

Havemøbler med en “hemmelighed”

Skjulte opbevaringsrum kan skjules på de mest oplagte steder, såsom under en kornetbænk i træ eller under en udendørs sofa med en skuffe under sædet. Det er let at skjule havepuder og sengetæpper, børns legetøj, inventar og ubrugte plantekasser i sådanne opbevaringsområder.

Giv gamle kommoder nyt liv ved at lægge dem i havens “arbejdende” hjørne. Mal dem i lyse farver og brug dem til at arbejde med frøplanter og opbevare planter i potter, værktøjer og forskellige havebagatelfluer. Der er også en haveminisering med forfriskende drinks.