Råd til dig, der er på jagt efter en ny studiebolig

Boligmarkedet er for mange uoverskueligt at finde rundt i. Her er det særligt studieboligerne, der kan være vanskelige at finde. Det kan de fleste hurtigt blive enige om. Der er nemlig mange om buddet, fordi de gode studieboliger tit er karakteriseret ved at have en overkommelig husleje, fin størrelse til prisen, samt en god beliggenhed i forhold til resten af byen og uddannelsesinstitution.
Så hvad er opskriften på at finde den perfekte studiebolig – på kort tid og med en overskuelig husleje? Sandheden er, at der desværre ikke eksisterer en universel opskrift, men der findes heldigvis mange gode råd, som du kan følge, der kan hjælpe dig i jagten på at finde den perfekte studiebolig.

Artiklen er derfor både relevant for dig, der har et barn, som snart starter på et studie, men også for dig, der selv søger en ny studiebolig.

 

Overvej mulighederne ved et forældrekøb

Rigtig mange vælger i dag som studerende at bo i en lejelejlighed, fordi det virker ganske overskueligt, men overvej en ekstra gang, om det måske kunne være relevant for jer at foretage et forældrekøb. Et forældrekøb er naturligvis en stor investering, hvorfor det er noget, der skal overvejes nøje, inden man begiver sig ud i det. Hvis du er i tvivl om, hvad et forældrekøb indebærer, så køber du kort sagt en ejerbolig med formålet om at leje det ud til dit barn.

Har man råd kan man kigge efter boliger til salg her. Der følger mange fordele, hvis du vælger at foretage et forældrekøb. En af fordelene ved købet af en ejerbolig er, at denne fremadrettet også kan vise sig at blive til en god investering.

 

Besøg jævnligt boligportaler

Det kan godt være, at der er mange om buddet på de forskellige boligportaler på internettet, men det er typisk her, at de fleste opslag om ledige lejligheder ser dagens lys. Det kan derfor være en god idé at tjekke forskellige boligportaler flere gange ugentligt, da der altså løbende bliver tilføjet nye boliger. Når du tjekker hjemmesiderne jævnligt, vil chancen også være større for, at du er blandt de første om buddet. I denne oversigt over ledige studieboliger finder du eksempelvis opslag om ledige boliger i hele landet.

 

Brug dit netværk og vær kreativ!

Et råd, der virker til at bære frugt hos flere og flere, er brugen af sit netværk. Det kan aldrig skade at lave et opslag på Facebook, hvor du beder dine venner om at holde øjne og ører åbne, for hvem ved? Måske er der en i dit netværk, der kan skabe kontakten til din fremtidige studiebolig.

Det kan desuden være en god idé at være ekstra omhyggelig og kreativ, når man formulerer sit opslag. Hvis opslaget skal vække opmærksomhed hos andre, kan det være, at du bør tilføje nogle billeder eller laver en video til dit opslag, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvad du søger. Det viser engagement og personlighed.

 

Vi vil ønske jer held og lykke med jagten på den perfekte studiebolig.