Så meget tøj har en nyfødt brug for

Det kan være fristende at shoppe amok i sødt babytøj, mens man er gravid. Butikkerne bugner nemlig med meget fint tøj til de helt små – lige fra tøj i støvede farver og bløde materialer til nuttet strik og bittesmå sokker. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse – og så skal det også lige nævnes, at baby nok slet ikke når at bruge så meget tøj, inden han/hun er videre til næste størrelse. I denne artikel tager vi derfor et kig på vores bedste tips til, hvor meget tøj du skal købe til din nyfødt.

Du har brug for mindre tøj end du tor

Du har brug for meget færre stykker tøj end du lige går og tror. Det er derfor altid en god idé at holde igen, selvom det kan være svært. Det er nemlig dyrt at have børn, så du skal nok få brugt de penge på noget andet på et senere tidspunkt.

Vi anbefaler altid, at du køber sparsomt ind i str. 50. Nogle babyer hopper direkte over i str. 56, og så er pengene spildt. Hvis baby viser sig at være meget lille, kan I altid lige hurtigt bestille lidt mere hjem. Derudover skal det også lige siges, at der er visse typer tøj, der gerne må være lidt for stort. Det er bl.a. heldragter, gamacher og strømpebukser – så kan baby passer det i længere tid.

En god basisgaderobe består af følgende: 2 langærmede bodystockings i str. 50, 6 bodystockings i str. 56, 2 langærmede bluser i str. 56, 2 heldragter i str. 56, 5 stk. gamacher eller strømpebukser i str. 56 eller 60 og 3 par sokker i str. 13-15. Hvis du har en sommerbaby, kan det være en god idé at supplere op med 1 kyse i let materiale og 2 bodystockings med korte ærmer i str. 56. Hvis du derimod har en vinterbaby, bør du supplere op med 1 kyse i uld i str. 56/62, 1 køredragt i uld i str. 50/56, 1 sæt luffer og 1 sæt bløde uldsko. Du er så dækket godt ind, indtil baby hopper over i næste størrelse, hvor du så grundlæggende har brug for det samme.

Gå efter ”lidt men godt”

Det kan være en fordel (både økonomisk og miljømæssigt) at gå efter mantraet ”lidt men godt”. Det er bedre at have lidt kvalitetstøj og vaske det oftere end det er at have flere stykker tøj i dårlig kvalitet, som bliver stiv eller får en dårlig pasform efter vask.

Det er lige netop derfor, at vi anbefaler børnetøj fra Joha, så du får tøj i god kvalitet, og så har du faktisk ikke brug for så meget af det, men kan blot vaske det i hånden og hænge det til tørre så snart, det skal skiftes. Det får du meget mere ud af end en stor garderobe fulde af discountbrands.