Sådan indretter du dit nye hjem

Er du for nylig flyttet ind i et nyt hjem? Hvis du stirrer nervøst på tomme vægge og tomme rum, er denne artikel noget for dig. Det at dekorere dit hjem fra bunden behøver ikke at være en skræmmende opgave. Med disse tips har du en handlingsplan på plads på ingen tid, så indretnings hyggen kan begynde!

Vælg din stil

Beslut dig for en overordnet stil for dit hjem. Sørg for, at du er klar over din personlige indretningsstil og dine designpræferencer, så du ikke bliver sidesporet eller forvirret af andre stilarter under processen.  Hvis du ikke ved, hvad din dekorationsstil er, skal du tage dig tid til at finde ud af det. Du behøver ikke at bokse dig selv ind i en foruddefineret “stil”. Men det er vigtigt at forstå, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide, og lad ikke andres meninger eller smag påvirke, hvordan du vil indrette dit hjem. Hvis du har svært ved at komme i gang kan du også kigge efter nogle lækre plakater, så du har en fornemmelse af hvilken stil du kunne tænke dig. Jeg ved foreksmepel, at jeg elsker en let og luftig, kystnær stemning med nogle traditionelle / overgangselementer. 

Vælg farvetema 

Når du er klar over den stil, du planlægger at dekorere i , er det tid til at vælge et overordnet farvestema. Vil du holde tingene lette og lyse? Elsker du varmere toner, køligere toner eller dristige farver? Det at vælge en farve (eller meget ens farver) til alle væggene i dit hjem sikrer ikke kun, at dine farvetemaer flyder fra rum til rum, men eliminerer hovedpinen ved at forsøge at finde ud af en million forskellige farveprøver.  En hel ens farve hjælper også med at sikre, at dit hjem føles sammenhængende og ikke usammenhængende fra start.  Mit hjem er for eksempel alle forskellige nuancer af grå eller hvide vægge. Du går ikke fra et grønt rum til et andet rum, der er blåt, og så et andet, der er dybt rødt. Boliger skal flyde fra rum til rum, og der skal ikke være en skurrende fornemmelse, når du går fra et rum til det næste.