Sovesofaen er sengens alsidige lillebror

Sengen er i bund og grund et af husets mindst fleksible møbler, eftersom den kun kan bruges til nogle få ting, og i reglen er ret stor og optager det meste af pladsen i det rum, hvor den står.

Det er anderledes med en sovesofa. Den tilbyder fleksibilitet, alsidighed og et praktisk alternativ til at have en ekstra seng i familiens travle hjem. Samtidig er den god og nyttig, hvis man for eksempel som studerende ikke har så meget plads i boligen.

Kompakt og praktisk soveløsning

Sovesofaen er et møbel, der har vundet indpas over de senere år, blandt andet hos familier, der har brug for ekstra sovepladser, eller folk der har brug for at boligens eneste soveplads også kan bruges som noget andet i løbet af dagen.

Den store popularitet betyder, at der er et ganske stort udvalg af sovesofaer med forskellige features i forhold til design, sovepladsens størrelse, kompakt konstruktion og nem ombygning mellem seng og sofa.

Når man som kunde står over for så bredt et udvalg, som der nu er kommet inden for denne møbelkategori, er det naturligt, at man godt kan bruge nogle tips til at vælge den rigtige sovesofa. Derefter er det bare at vælge det design, der passer bedst ind der hvor man forestiller sig sofaen og sovepladsen.

Som soveløsning er en sovesofa således både kompakt, fordi sengen vil kunne pakkes væk inde i sofaens ramme, hvilket sparer en del plads i rummet, og virkelig praktisk, på grund af møblets alsidighed.

God til gæster

For større familieboliger gælder det generelt, at det er en god idé at have ekstra sovepladser. Særligt ved højtider eller andre lejligheder, hvor man kan få besøg af familiemedlemmer fra fjernere steder, er det altid god stil at kunne tilbyde et sted at overnatte. Men at have en seng permanent redt op til gæster optager uforholdsmæssigt megen plads i hjemmet i forhold til hvor ofte det sker, at man har overnattende gæster.

Med en sovesofa har man både en ekstra seng og en ekstra sofa, og man kan selv bestemme, hvornår man har brug for det ene eller det andet møbel. Det er med andre ord en rigtig vinder, når man som familie skal tænke på overnatningsmuligheder til sine gæster. Og børnene er også glade for den, både til at lege i og som en ekstra sofa.

Plads i mange værelser i hjemmet

Når sovesofaen, i modsætning til sengen, er kendetegnet ved at være særdeles fleksibel, betyder det også, at man kan bruge flere af dem i sin bolig, hvis der for eksempel er flere værelser, hvor både ekstra liggeplads og ekstra siddeplads kan bruges. Det er ikke kun som gæsteseng, at en sovesofa for alvor kommer til sin ret – for som sofa er den naturligvis også praktisk og tjener et konkret formål i boligen.

Det er således nemt at tænke sig det hjemmekontor, der både kan bruge lidt ekstra behagelig siddeplads og et sted, hvor overnattende gæster kan sove – samt plads til at tage et hvil i nærheden af skrivebordet. Det behøver man faktisk ikke engang at folde sovesofaens sengestel ud for.

Alt i alt er der på denne måde mange fordele ved at eje mindst en sovesofa i huset. Det er ikke mange møbler i øvrigt, der byder på fleksibilitet, og som sovemøbel er sovesofaen formentlig det eneste, som både er fleksibelt, kompakt og behageligt.