10 tips til at føre et godt regnskab

Et godt regnskab er forskellen mellem en succesfuld virksomhed og en virksomhed, der fejler. Mange mennesker tror, at de kan snyde sig selv, men der er mange måder, hvorpå man kan blive afsløret. Et godt regnskab vil gøre skattetiden lettere, hjælpe dig med at holde styr på din økonomi og give dig et nøjagtigt billede af, hvor godt det går med din virksomhed. Disse ti tips vil vise dig, hvordan du kan føre et godt regnskab for din virksomhed!

1) Brug en regnskabsprogram, som er nemt og overskuligt. På denne her side kan du se hvilke programmer du kan vælge. 

2) Sørg for, at der er redegjort for alle indtægter og udgifter, så der er helt styr på det.

3) Vær ikke bange for at bede om hjælp, hvis der er den mindste tvivl. For selv de mindste fejl kan have store udfald økonomiske.

4) Sørg for at gemme kvitteringer for alle dine udgifter. På den måde kan du dokumentere hver post i regnskabet med beviser.

5) Ordne dit regnskab én gang om ugen, for hvis du venter længere tid, tager det længere tid at finde tastefejl med mere. Det er mere overskueligt at bogføre enkelte bilag frem for mange.

6) Du kan få en bogfører eller revisor til at lave dit regnskab for dig. På den måde, kan du koncentrerer dig om nogle andre ting. En revisor og bogfører har styr på reglerne, hvad angår bogføring, fradrag og meget andet.

7) Sørg for at kontrollere dine fakturaer fra leverandører, før du sender dem. Hvis de ikke er korrekte, bliver det et mareridt, når der skal bogføres.

8) Opret et regneark med alle dine bankoplysninger, så du kan tjekke dem når som helst, og sørg for at have en erhvervskonto. Klik her for at læse mere. 

9) Sørg for, at du har et system til dine fakturaer og regnskaber, så de ikke hober sig op, eller bliver væk!

10) Se dit regnskab som et slags overblik over din virksomhed. Hvis det en måned går dårligt, så betyder det ikke, at det går lige så dårligt i næste måned.