4 gode råd til billige oplevelser for studerende

For mange mennesker er det at opleve noget en god måde til at koble af og afstresse. Man bliver tvunget væk fra de vante rammer og ud i verden, og på den måde fjerner man sig fra den daglige trommerum, og får mulighed for at fokusere på noget andet. Men vi ved alle, at man som studerende ikke har særligt mange penge, og derfor kan det være svært at få råd til sjove og spændende oplevelser, når man er på SU.  Derfor kommer vi her med 4 idéer til oplevelser, du har råd til, selvom du er studerende.

 

Studierabat

Første råd er, at du bør tjekke, hvilke steder du kan få studierabat. Har de eksempelvis studierabat hos den nærmeste frisør, kan du få en ny frisure for billige penge, og ønsker du at lave noget i selskab med andre, bør du spørge den lokale biograf eller på din yndlings-café, om de kan give jer et godt tilbud som studerende. Spørg altid stedet, før du betaler, om de mon har studierabat, for der kan være mange penge at spare, hvis du er opmærksom på dette.

 

Gratis entré

Nogle steder tilbyder gratis adgang for studerende bestemte dage om ugen. Et eksempel er Brandts i Odense, der har  gratis adgang hver torsdag eller Glyptoteket i København, der har fri entré hver tirsdag. Mange museer har gratis-dage, og du bør tjekke deres hjemmesider eller besøge dit lokale turistkontor for informationer om, hvornår dit yndlings-museum holder gratis-dag. At besøge museer er ikke nødvendigvis bare en kedelig og tør omgang for gamle mennesker, det kan sagtens være spændende og udfordrende for unge mennesker også. Tjek museernes hjemmeside for at se, hvilke udstillinger de har for tiden for på den måde at vælge det museum og den udstilling, du finder mest interessant. Er du generelt interesseret i kultur, kan du desuden besøge Kulturministeriet for mere information.

 

Picnic

At tage på picnic er en hyggelig oplevelse, der ikke behøver at koste alverden. Det kræver naturligvis, at vejret er godt og græsset er tørt, men er disse forhold på plads, er der mange dejlige steder, man kan tage hen. I alle større byer findes der grønne idylliske parker og søer, hvor man kan sætte sig helt gratis og nyde naturen midt inde i byen. Tager du på picnic med dine venner, kan I med fordel lave en sammenskuds-picnic, hvor alle har én ret med hver, så bliver det ikke dyrt for én enkelt person i sidste ende.

 

Ønsk dig oplevelser

En løsning kan også være at ønske sig oplevelser i fødselsdags- eller julegave. Som du måske har set flere steder, kan man købe færdiglavede oplevelser, eksempelvis ”en brunch for 2”, og så får man nogle valgmuligheder til, hvor gavekortet kan indløses. Men hvis dine venner eller familie er en smule kreative, kan de måske også tænke ud af boksen og sammensætte en oplevelsesdag selv. Det bliver oftest billigere sådan, og på den måde får I også mulighed for at lave nogle lidt anderledes ting.

 

Har du brug for flere tips til, hvad du kan lave af sjove ting på SU, så Se hvad der sker for unge og studerende i Danmark for tiden her