Gør hverdagen mere bæredygtig med en faskine

Nu til dags findes der et hav af forskellige, smarte ting, der kan gøre vores måde at leve på bedre. Det kan eksempelvis være ting, der gør hverdagen lettere som en bil eller en mad-til-døren-ordning. Det kan derudover også være ting, der er med til at skabe mere værdi i vores hverdag. Eksempelvis kan det være miljømæssige opfindelser, der kan være med til at passe bedre på klimaet samt give os bedre samvittighed i hverdagen.

Sådan en ting, der kan indføres i hverdagen, er en faskine, eller et regnvandsanlæg, som det også kaldes. Med sådan et anlæg er man med til at udnytte regnvand og spildevand på en lang mere effektiv måde, end hvis det bare siver ned i jorden. Først og fremmest kan man bruge det til andet en at tilføre det til jorden. Det kan eksempelvis udnyttes til at gøre hverdagens andre gøremål mere bæredygtige. Derudover er det også med til at skåne mindske belastningen på kloaksystemet. Du kan læse meget mere om de mange fordele med en faskine herunder.

Du skåner kloaksystemet med et regnvandsanlæg

Når man installerer et regnvandsanlæg, så er man ikke bare med til at udnytte spildevandet bedre – man mindsker også belastningen på kloaksystemet. Ved at lade regnvandet sive ned i en regnvandsbeholder i jorden, tilføres vandet til undergrunden på anden vis, end hvis det render ned i kloakken. Derfor er man med til at sikre, at der er lang mindre risici for, at kloaksystemet bliver oversvømmet.

Og som du nok ved, så regner det en hel del i Danmark, og derfor er det en ganske fornuftig idé at fokusere på, hvor regnvandet skal guides hen. Lige netop det kan man styre med regnvandsdræn.

Brug spildevandet bæredygtigt

Når man har en masse ting, der skal gøres i hverdagen, så kræver det også nogle ressourcer, og en af dem er vand. Man kan dog i stedet for at bruge vand fra hanen, der kræver energi at få op og ud gennem hanen, bruge spildevand i stedet for. Med et regnvandsanlæg kan man udnytte det spildevand, der havner i beholderen, til at bruge til tøjvask, vanding af blomster eller til at trække ud i toilettet.
Der er rigeligt med muligheder, og så sparer man også penge på vandregningen ved at bruge denne løsning. Med et regnvandsanlæg får man altså muligheden for både at være bæredygtig og miljøbevidst, samtidigt med at man sparer penge.

Hvad er en faskine?

En faskine eller et regnvandsanlæg fungerer ved, at man guider spildevandet ned i en beholder i jorden. Man får simpelthen begravet en ”kasse” under jorden, der kan opbevare alt spildevandet for en. Man kan få anlægget eller ”kassen” i flere forskellige størrelser, alt efter hvad man har behov for.

Når det regner, som det jo ofte gør i Danmark, så bliver spildevandet via faskinen ført ned i denne beholder under jorden, hvorfra man så kan udnytte vandet, som man vil samtidigt med, at man skåner kloaksystemet.

Få flere gode ideer her