4 grunde til at adoptere dele af en vegansk livsstil

I løbet af de sidste par år er der kommet større og større fokus på vegansk mad og den veganske livsstil, og det er der en grund til. Samtidig med at danskerne er blevet mere bevidste om deres livsstilsvalg, er det nemlig også blevet nemmere at leve vegansk – nu er det sågar muligt at få leveret en vegansk måltidskasse lige til døren.

Samtidig har vi endda et politisk engagerede veganere, der ikke bare fortæller folk, hvad de burde spise, men gør en reel politisk indsats for den grønne omstilling og dyrevelfærden i Danmark.

Færre animalske produkter er godt for miljøet

Vi hører det alt for tit, at vi skal passe på miljøet, og her er det svært at være uenig. Selv hvis man ikke tror på global opvarmning, er der jo stadig ingen grund til at være dårlig ved miljøet, vel?

En af de helt store miljøsyndere indenfor fødevareindustrien er animalske produkter, hvilket hænger sammen med, at det kræver store ressourcer både at opdrætte, holde, malke og slagte dyr. Derfor er det en fordel for miljøet, hvis folk omlægger dele af deres livsstil til at have et mere vegansk islæt.

Du behøver selvfølgelig ikke at konvertere hele din livsstil, det er ofte lettere at starte med et par dage om ugen. Du kan med fordel prøve en vegansk måltidskasse, så du får inspiration til retter uden animalske produkter.

Det er nemmere at leve sundt

Det bliver ofte nævnt, at det er sundere at leve vegansk, end det er at gøre det modsatte. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan leve usundt som veganer. Men hvis du sørger for at spise varieret og korrekt, er det sundere end hvis du ikke gør.

Med den korrekte kost, kan en vegansk livsstil både lede til flottere hår, bedre negle og vægttab, men det hele afhænger selvfølgelig i sidste ende af dig. Heldigvis behøver du ikke stå for det hele selv. En god måde hvorpå du kan sikre dig, at du får indtaget den korrekte mængde, er en vegansk måltidskasse. På den måde er det også nemmere at komme i gang.

En vegansk måltidskasse er en god vej til nye madoplevelser

Noget af det der gør, at mange af os ikke prøver veganske måltider noget oftere, er tit forestillingen om en grillet aubergine med kartofler. Vi prøver automatisk at erstatte kød med en grøntsag og fjerne mælk og så forestiller vi os, at det er vegansk.

Det er selvfølgelig også rigtig nok, men det er ikke videre interessant. De bedste veganske retter, er de retter der ikke virker veganske i første omgang. Ligeledes er det godt med inspiration, og her kan du med rette få noget ud af en vegansk måltidskasse. Den kan fungere som inspiration, indtil du bliver sikker nok i det veganske køkken til selv at finde på flere veganske retter.

Tænk på dyrene

Det er ofte noget af det første, der bliver nævnt, når man taler vegansk livsstil, og det hænger nok sammen med, at de fleste kan forholde sig til dyrevelfærden. Jo flere der kræver bedre dyrevelfærd, jo større er sandsynligheden for, at det sker. En god måde at øge dyrevelfærden kan derfor begynde med en vegansk måltidskasse.