5 Tips til en fantastisk jul med børnene

Kan du huske da man var lille, hvor meget man så frem til juleaften. Hele december gik med at kigge i tilbudskataloger og skrive ønskesedler. Man kunne slet ikke vente til den store dag og til at skulle åbne de mange julegaver. Hvis du gerne vil lave en helt fantastisk julemåned, for dine børn og skabe nogle gode minder med dem, så er lidt tips her til at få den bedste jul.

Lav jeres egen julepynt

December bør være en måned hvor man er mere sammen og hvor der er fokus på kvalitetstid. Sæt dig ned med dine børn og lave en masse julepynt til hele huset. Det kna være alt fra at klippe og klistrer små julenisser, til at lave guilander julehjerter. Hvis du ikke er den mest kreative type, så gå på biblioteket og find en god bog der viser kreative ideer til hvad i kan lave af julepynt.

Lav lækre julekager

I hverdagen vil man gerne bare have aftensmaden overstået og det er ikke lige altid man som forældre kan overskue at have børnene med i køkkenet. Men nu er December jo børnenes tid, så lad dem lave en masse julekager. De vil elske at smage på deres egne kreationer. Køb eventuelt en masse små forme så kagerne og småkagerne bliver endnu mere juleagtige. Hvis i har tænkt jer at lave fyldte chokolader, så kan det ligeledes være en rigtig god ide at købe silikoneforme som gør det nemt at arbejde med chokoladen.

Pynt op til juleaften

Lad børnene være med til at pynte op til juleaften, både juletræet og resten af huset. Børn elsker at pynte og især hvis det også er med det julepynt de selv har lavet. Et godt mix af børnenes eget julepynt og noget som du har købt og noget som er gået i arv, vil helt sikkert gøre julestemningen fuldendt. Husk også at pynte op med lys i vindueskarmen, julelys på facaden af huset og andre små ting som gør det ekstra hyggeligt.

Tag ud på et julemarked

I hele december måned kan du over hele landet finde markeder med juleting. Her kan du gå en lang tur med hele familien, som regel kan man købe varm kakao, gløgg, æbleskiver og brændte mandler. I kan også finde en masse små søde ting som i kan pynte hjemmet med, det kan være små nisser og andet sjovt. Det vigtigste er blot at i er sammen og har nogle hyggelige stunder, det gør også ventetiden lidt nemmere at håndtere for børnene.

Send et julekort til julemanden

Da man var lille sendte man kort til julemanden og ønskede nogle helt særlige gaver. Sådan et kort skal dine børn selvfølgelig også sende til julemanden. Lad børnene skrive kortet selv og du kan eventuelt gemme det for dem og give det til når de bliver store, det er et sjovt minde de kan have resten af livet.

 

Det var vores tips til at få den bedst tænkelige jul med børnene, husk at køb julegaverne i god tid. Hvis du er i tvivl om hvilke julegaver du skal købe, så kan du på nettet finde en masse inspiration. Hvis du eksempelvis søger efter gaver til din mor, så gå ind på Gavespot.dk, her kan du finde gaver til alle.