Nu må det være nok med alt det druk

Nu må det være nok med alt det druk

 

Er det bare mig der synes at alkohol fylder alt for meget i vores samfund?Jeg er ked af hvis jeg lyder som en gammel mavesur vaskekone, men jeg er bare så træt af at vi danskere ikke kan hygge os uden der altid skal alkohol på bordet.

Uanset om det er mine, eller min kærestes venner, der inviterer så er det altid noget med alkohol, rosévin på terrassen, grill og kold øl, eller Tapas og Vino altid noget der involverer alkohol.

Det kan da ikke passe at man ikke kan hygge sig en lille smule uden alkohol! eller er det mig der er helt galt på den? 

Min kæreste siger ofte at det er mig, der er noget galt med, at jeg har et ubalanceret forhold til alkohol. 

Og måske er der noget om det. Men jeg har også gennem hele min opvækst set, hvad for meget alkohol kan gøre ved en person som man holder af, og set på tæt hold hvordan det kan ødelægge en hel familie. 

 

Min mor var alkoholiker.

Min mor var alkoholiker. Jeg husker hvordan jeg igennem hele min skolegang var flov over, at  invitere legekammerater med hjem, for jeg vidste ikke hvor meget min mor havde drukket den dag. Om hun vil være sød og rar eller fuld og pinlig. Jeg husker bare hele min barndom, som en stor mavepine omkring min mors drikkeri.

Det var en barndom hvor min far har benægtet at der var et problem. Derimod var han altid fraværende, på forretningsrejse eller overarbejde, i hvert fald altid et eller andet der gjorde, at han ikke behøvede at være hjemme hos mor og os.

Det var en barndom hvor jeg måtte være mor for min lillesøster.
Selv langt ind i mit voksenliv har min mors drikkeri fyldt alt for meget. Selvom at jeg som voksen haft mulighed for at holde afstand til hende når drak, så har jeg haft utallige søvnløse nætter efter at havde haft en fuld mor i røret. Som regel grædende over et eller andet vanvittig, eller endelig havde hun fået drukket så meget hvidvin, at hun i sin brandert skulle fortælle hvor meget hun elsker mig og nu ked af hvor dårlig en mor hun altid har været.

 

For sent i behandling

Da hun langt om længe endelig indvilgede i at gå i alkoholbehandling, var det desværre blevet for sent. Det betyder at min mor godt nok stadig er i live, men desværre har hun udvikle en voldsom alkoholdemens.

Så ja alkohol skræmmer mig, jeg har set tæt på hvor ødelæggende alkoholmisbrug og alkoholisme kan være. Men måske er det ikke meningen at man skal være så bange for alkoholen som jeg er. 

Min kæreste mener at jeg bør opsøge hjælp for pårørende til alkoholikere. Jeg ved ikke hvad der er det rigtige for mig, men jeg har fundet et sted på nettet som tilbyder gratis kurser for pårørende til alkoholikere måske jeg skulle give det en chance?

Det ændrer ikke på at jeg stadig synes at vi Danmark har det alt for højt alkoholforbrug. Og at alt for mange familier påvirkes af alkoholisme og alkoholmisbrug. Måske kan de hjælpe mig til at blive mere afbalanceret? Måske de kan hjælpe mig til at komme videre ovenpå mine barndomsminder, og måske kan de hjælpe mig til at tilgive min mor, inden det er for sent.