Derfor skal du være medlem af FOA

Der er mange gode grunde til at være medlem af en fagforening og en a-kasse. Begge dele hjælper dig, både når du står inde og uden for jobmarkedet. FOA er den perfekte organisation for dig, som er ansat i staten eller i en kommune.

Det er især vigtigt at vælge en fagforening, som repræsenterer dig fagligt, for jo bedre din baggrund passer til fagforeningen, jo større sandsynlighed er der for at de kan hjælpe dig, hvis du har problemer. Her kan du læse mere om fordelen ved FOA.

Det kan FOA hjælpe med

Hvis du pludselig mister dit job, er det selvfølgelig vigtigt at være medlem af en a-kasse. A-kasser fungerer mere eller mindre på samme måde, så her er forskellen primært den støtte de kan give dig, imens du er ledig.

Det kan for eksempel være kurser eller sparring i forhold til ansøgninger. Der er selvfølgelig også forskel på serviceniveauet, men generelt kan du i hvert fald være sikker på, at du får dine dagpenge udbetalt, når du er med i en a-kasse.

En fagforening adskiller sig fra en a-kasse ved også at være relevant, når du er i job. Generelt er din fagforening til for at støtte dig på arbejdsmarkedet og hjælpe, hvis du får problemer på den ene eller anden måde. Den kan for eksempel være hvis du oplever:

  • Manglende løn
  • Mobning eller anden dårlig opførsel
  • Juridiske problemer, for eksempel i forhold til din kontrakt
  • Usaglig fyring
  • Aftalebrud
  • Hjælp til at fortsætte din karriere

FOA er som sagt relevant for dig, som arbejder i det offentlige. Det er altid en fordel at vælge en fagforening, som repræsenterer den gruppe på arbejdsmarkedet, du er en del af. Du kan selvfølgelig godt live medlem af DJØF, hvis du arbejder som sygeplejerske, men det kan altså bare ikke rigtig betale sig. Medarbejderne i de forskellige fagforeninger er specialiserede i at hjælp bestemte faggrupper, så du får ikke meget ud af at vælge én, som tilhører en anden gruppe end din egen.

Det koster FOA

Der er generelt ikke særligt stor forskel i prisen på fagforeninger og a-kasser. Det kan dog alligevel være en god ide lige at orientere dig, inden du lægger dig fast på noget. FOA’s priser afhænger af, hvilken afdelingen du er med i, men det koster omkring 800 kr. om måneden at være medlem af både a-kasse og fagforeningen FOA.

Det bliver så billigere, hvis du kun er medlem af den ene, men det er som regel en rigtig god ide at være medlem af begge dele. I nogle tilfælde er en a-kasse ikke nødvendigt, hvis du har en rigtig lang opsigelse og er sikker på, at du kan få nyt arbejde inden den udløber, men det er bare ikke tilfældet for de fleste af os.

Derfor er det bare det mest fornuftige at være dækket ind. Det er ikke en rar fornemmelse at gå rundt med, hvis man ikke føler sig tryg i sit job. Derfor er det simpelthen det bedste valg at tage begge dele med.