Crossfit er den nye sportskultur

Der har i mange, mange år været populært at dyrke fitness, det bliver det højst sandsynligt ved med at være. Der er efterhånden en del år siden, at fitnessbølgen ikke ramte bare Danmark, men det meste af verden, og det er der god grund til at forstå. Fitnessbølgen giver et utal af muligheder, og er man ikke den store fan af at løfte tunge vægte hele tiden, eller er man ikke rigtig gearet til at løbe på et løbebånd, så er der stadig mange muligheder.

Fitnessverdenen byder på en stor blanding af forskellige måder at holde kroppen sund på, og en af dem er gennem crossfit. Sportsgrenen crossfit er blevet meget populær, også i Danmark, i løbet af de sidste år. Det er noget, alle aldersgrupper kan være med til, og det kræver ikke den store erfaring inden for sport at starte på. Man har mulighed for at starte i det mere rolige, og så kan man altid arbejde sig frem mod at gøre det fysisk hårdere og hårdere. Læs med herunder og blive klogere på, hvorfor du bør prøve denne sportsgren.

Crossfit er for fællesskabet

Når mange falder fra på forskellige sportsgrene, kan det ofte have noget med den manglende motivation at gøre. Og motivation kommer i lang hen ad vejen af, at man har nogle at støtte sig op ad og sammen med. Det der med at have en sammenholdsfølelse, hvor man træningskammerater i blandt kan være med til at geare hinanden op, betyder rigtig meget for, at man holder sin sportsgren ved lige.

Det er netop det, der er så fantastisk ved crossfit. Det er noget, man gør i fællesskab, hvor man samles om forskellige vægte, maskiner og discipliner, der kan udfordre en fysisk på mange parametre. Samtidigt er det noget, alle kan starte på. Det er ikke noget, man behøves at være i fantastisk form for at starte på, og derfor bør man overveje det. Især hvis man ikke har noget sport at dyrke i øjeblikket, eller hvis man er gået død i sin nuværende sportsgren.

Du kan nemt og hurtigt starte på et hold

Kender du ikke lige nogen at starte med, eller er I to venner/veninder, der gerne vil prøve crossfitten af, så kan i overveje at starte på et hold. Her vil I komme blandt mange andre engagerede udøvere, der er klar på at skabe et sammenhold om sporten. I vil samtidigt få en professionel instruktør, der kan guide jer i de forskellige teknikker, så I ved hvad i laver, og så i kan lære mange forskellige ting i løbet af træningen.

Mange steder er der gratis intro, hvor du kan finde ud af, om det er noget for dig. I Crossfit Pitstop i Kolding er der eksempelvis gode muligheder for at komme på både erfarne og begynderhold til fornuftige priser.

Så bor i Kolding eller omegn, er dette jo en oplagt mulighed. Er du ellers klar på at prøve crossfitten ud, så er det bare at springe ud i det.