Kosttilskud der virker

Rigtig mange mennesker bruger kosttilskud, for at give kroppen mere at arbejde med og fordi alt for mange danskere ikke spiser varieret nok til at få alle de vitaminer og mineraler, som kroppen skal bruge.

Et af de meget oversete tilskud er Magnesium, og det er en skam for det er ganske enkelt en af de vigtigste ting du kan sulte din krop for.

Virkningen i kroppen udebliver ikke og her kan du f.eks. læse hvad Netdoktor.dk skriver

” Magnesium spiller en vigtig rolle i kroppens stofskifteprocesser, blandt andet via samspillet med flere hundrede forskellige enzymer. Derudover spiller magnesium også en vigtig rolle ved den overførsel af nerveimpulser til musklerne og hjertet som får dem til at trække sig rytmisk sammen.”

Der findes magnesium i kosten, men er du ikke en af dem der spiser følgende i store mængder så bør du overveje tilskud. Især bladgrøntsager og mandler er rige på magnesium, mens de primære kilder i kosten er kornprodukter, mælk og grøntsager.

Risoko for magnesium mangel

Hvis du har tendens til at drikke for meget eller lider af kronisk diare, så kan du være i risikogruppen for at mangle dette vigtige stof. Nogle af symptomerne er

” Ved mildere grad af magnesiummangel vil man ofte slet ikke se nogle symptomer. Ved sværere magnesiummangel vil symptomerne ofte være meget forskellige eller blandet med mangelsymptomer på andre mineraler, for eksempel muskelsvaghed, nedsat appetit og generel træthed.”

Hvad kan du selv gøre?

Hvis ikke du er til at spise mere sundt, grønt eller indtage mindre alkohol, så skal du have tilført nyt magnesium og hellere gøre det før end siden. Det er en enkelt pille eller to du skal have og så vil du kunne mærke en forskel.

Du styrker dit hjerte og hele grund funktionaliteten i kroppen.

Hvor meget skal jeg tage?

Det anbefalede daglige dosis ligger mellem 600-700 mg. Ved visse sygdomme og forholde kan behovet være større. Vi anbefaler altid at du kontakter din læge, hvis du har symptomer eller fejler noget.

Herunder kan du se hvad forskellige fødevarer indeholder af magnesium pr. 100 gram

  • Mandler: 265 mg.
  • Havregryn: 200 mg.
  • Kikærter: 158 mg.
  • Bulgur: 116 mg.
  • Mørk chokolade: 121 mg.
  • Tofu: 111 mg.
  • Figner: 92 mg.
  • Jomfruhummer: 68 mg
  • Spinat 26 mg.
  • Broccoli: 20 mg.

Som du kan regne ud så skal du spise ca. 350 gram havregryn, hvilket nok er lidt over den daglige anbefalede dosis, så du skal altså enten spise en del eller tage et tilskud og spise det du vil.

Du kan læse meget mere om Kosttilskud og magnesium her https://magnesium.dk