Danske julekalendere i fjernsynet: Historiske synspunkter

Den danske tradition med julekalendere i fjernsynet går helt tilbage til 1950’erne. Hvert år kunne familierne hvert år stille ind for at se deres yndlingsserie kl. 20.00 hver aften i 24 dage i træk. Traditionen lever stadig i dag, men folk har flere muligheder end blot ét program om dagen. Med så mange kanaler og udsendelser kan det være svært at finde et program, der passer til familiens behov. Hvis du er interesseret i at lære om nogle af de mest populære danske juleprogrammer gennem årene, så læs videre!

Ældre julekalendere

En af de mest kendte danske julekalendere er “Jul i Skoven”. Dette program blev oprindeligt sendt i 1980 og følger historien om en familie, der flytter ud på landet for at fejre jul. De lærer snart om de magiske væsner, der bor i den nærliggende skov, og alle de eventyr, de oplever sammen. Showet er blevet sendt hvert år siden premieren og er en favorit for mange danske familier.

En andet populær julekalender er “Jul på slottet” fra 1986, en god klassiker om kongeriger og prinsesser. Forestillingen foregår i en eventyrlig juletid på Rosenborg slot, hvor karaktererne oplever mange forskellige dilemmaer, som er en julekalender, man kan gense den dag i dag.

Nye julekalendere

Der komme nye julekalendere til, som er mere moderne og har et helt andet plot i forhold til jul. Der er “Tinka”, som er halv nisse og halv menneske, som alle faldt pladask for, og siden hen har der været en sæson 2. Den nyeste kalender, handlede om kometer, som gav et helt andet plot til julen, den hedder “Kometernes Jul”. Og en som mange børn stadig elsker den dag i dag, er Jesus og Josefine, hvor vi er tilbage i tiden, hvor der er gode sange og handlinger.

Vil du vide alt om julekalendre? Så kan du besøge jule-kalender.dk, hvor du kan få et overblik over alle julekalendere, der har været sendt.