Der er mange former for papkasser og pap

Du kan ikke genbruge en almindelig papkasse, for den falder hurtigt fra hinanden, medmindre du køber en ordentlig kasse fra start. Derfor er virksomhederne begyndt at bruge miljøvenlige eller “grønne” genbrugskasser. Disse er fremstillet af gammelt bølgepap, der er blevet genbrugt til nye emballagematerialer, som er lette at fremstille og bruge igen. Derfor skal du vælge de rigtige papkasser til din afsendelse. Flere og flere går op i miljøet og derfor skal du som virksomhed begynde at tænke over den grønne omstilling. Det gør de heldigvis hos pack2. Køb dine miljøvenlige og bæredygtige papkasser til forsendelse hos pack2 i dag.

Der bliver sendt mange ting over hele verden hver dag, men ikke alle ved, hvordan man pakker sin forsendelse korrekt. Hvis du vil sende noget skrøbeligt (f.eks. spejle eller krus), er det bedst, hvis du bruger beskyttelseskasser med skumindsprøjtning i stedet for en almindelig papkasse. Til almindelige papkasser kan du dog med fordel bruge almindeligt genbrugspapir til at fylde det tomme rum ud i papkassen, så din genstand ikke hopper rundt under forsendelsen. Det er aldrig til at vide hvordan postvæsenet behandler pakken, det kan være en grov chauffør der kaster med pakken eller de rammer et bump på vejen der gør at pakker hopper. Det er ikke til at vide, du kan derfor med fordel fylde din papkasse ud med kassefyld.

Fun facts

Vidste du, at der hvert år fremstilles mere end en milliard papkasser alene til at sende produkter rundt om i verden?

Pap er også et af de mest forurenende materialer på jorden. Det kræver mere energi at makulere det end at fremstille nyt pap.

Den første papkasse blev opfundet i slutningen af 1800-tallet af en mand ved navn James Laver. Han ledte efter en måde at lave emballagematerialer, der var lette at genbruge og genanvendelige. Men det var faktisk kineserne der opfandt pap i første omgang. De brugte affaldspapir til at lave kasser til de døde, fordi det var billigere end træ.

Der er dog forskel på typerne af pap

Der er mange forskellige typer pap, nogen af dem er stærkere end andre. Der foretages en test for at finde ud af, hvilken type pap der kan modstå det største tryk uden at gå i stykker, og det er den slags materiale, du har brug for til dine forsendelseskasser. Til nogle forsendelser er det også en god idé at bruge brunt bølgepap i stedet for hvidt bølgepap. På den måde kan ingen se, hvad der er indeni. Pap bliver også brugt til forsendelser af vin for eksempel. Her er papkasserne ofte udsmykket i flotte motiver eller farver for at øge oplevelsen af at modtage vin. Pap bliver dog også brugt til almindelige hverdagsting som for eksempel pizzabakker. Man kan derfor med god samvittighed sige at pap er et yderst alsidigt materiale og det har mange egenskaber. Den mest almindelige er stadig at bruge det til forsendelser. Du kan derfor med stor fordel købe hos pack2 da de tænker på miljøet og på at papkasserne til forsendelse skal være bæredygtige.