Dynamics Navision er et stærkt værktøj for virksomheder

It programmet Dynamics Navision anvendes af mange forskellige typer af virksomheder. Programmet anvendes i vid udstrækning af danske virksomheder men også internationale virksomheder. Det er et software program til at holde styr på virksomhedens regnskaber. I programmet kan man vælge flere forskellige sprog, både dansk, engelsk, fransk, spansk mv.

Dynamics Navision kan rumme mange regnskaber, så man både kan have holding, drift, søsterselskaber mv. i samme program. Programmet bliver udviklet af Microsoft, og en virksomhed skal købe licens til programmet for at kunne bruge det. Det kan gøres på https://logosconsult.dk/ .

Typisk er det virksomheder med flere medarbejdere, der anvender programmet, og her vil man anvende programmet til så mange arbejdsprocesser som muligt. Programmet bliver altså ikke kun brugt til bogholderi. Mange arbejder også i det til indkøbsstyring og styring af lager processer samt avanceret styring af produktion. Flere virksomheder, der sælger arbejdstimer og har brug for tidsregistrering, anvender også programmet. Det er altså et komplet forretningssystem.

Programmet bliver anvendt hos produktionsvirksomheder, fordi det har funktionalitet til indkøb, ordrestyring og økonomistyring. Men særligt fordi det også kan hjælpe medarbejdere med at planlægge produktionen, styre arbejdstimer og materiel samt forbrug. Programmet har mange muligheder og kan f.eks. give overblik over både automatisk og manuelt træk fra lager plus at binde varetræk til specifikke operationer. Programmet kan også give mulighed for at styre både serie- og ordreproduktion samt versionsstyring af både ruter og styklister. Derudover kan man få visuelle planlægningsværktøjer til programmet, så man kan planlægge medarbejderes tid sammen med opgaver og produktion af ordrer.

Dynamics Navision er specielt et program, som bogholdere ønsker at anvende. Det kan nemlig understøtte fakturahåndtering, debitor- og kreditorstyring, budgetter, pengestrømsstyring, bankkontoafstemning, flere valutaer, Intercompany samt styring af flere regnskaber inden for samme virksomhed. Desuden kan man opsætte kontoskemaer i programmet. Derudover er der meget mere funktionalitet til styring af finans i programmet.

Mange virksomhedsledere vælger at bruge et konsulenthus til opsætning af programmet. Det kræver nemlig stor viden og erfaring med programmet. Det skal installeres og sættes op til at fungere med virksomhedens øvrige infrastruktur og andre IT programmer. Et konsulenthus kan også hjælpe med at rådgive om hvilke arbejdsprocesser, der kan effektiviseres, når Navision installeres. Ikke mindst kan en konsulent hjælpe med bogføringsopsætning samt tilretning af ordrer, fakturaer og tilbud. Det er typisk en længere proces at implementere Navision. I virksomheden vil man også inddrage en række medarbejdere, der kan give input til, hvor der kan spares tid og optimeres ved hjælp af det nye IT program. Det kan også kræve forandringsledelse i organisationen. De fleste kan opleve, at der bliver lavet om på deres daglige arbejdsopgaver. Det er selvfølgelig til det bedre, men det kan kræve lidt omstilling og rutiner, der bliver ændret. Et Dynamics program er en stor investering, men for de fleste virksomheder er ROI’en kortsigtet og gevinsterne store.