Sådan blev jeg Account Manager

Jeg havde gennem et par år haft en lille salgsstilling, hvor jeg ofte blev mødt med ”Du har et talent!”. Det var nok ikke helt sådan jeg selv havde det, men jeg var da ikke i tvivl om, at jeg godt kunne finde ud af at sælge. Det var først da jeg søgte mit næste job, at jeg det gik op for mig, at jeg alligevel nok havde nogle salgsevner.

Min erfaring med salg inden jeg blev Account Manager

Min interesse for elektronik og nye gadgets har været der så længe jeg husker, og derfor var det også det mest naturlige for mig at starte min karriere i en større elektronik butikskæde. Der skulle jeg møde kunderne med et smil, men også med skarpe salgsargumenter og metoder så de købte det rette udstyr.

Hvad jeg lærte af mit første salgsjob

Det var egentlig ikke rigtigt mig den første uge jeg startede, men så voksede det op mig, og jeg blev glad for den daglige interaktion med kunderne. Jeg fandt ud af, at jeg godt kunne lide at sørge for at kunderne gik hjem med de rette produkter under armen eller i traileren, og kunne jeg sørge for, at de tog lidt ekstra med, var det ren nydelse for mig (så længe det var noget de var glade for).

Jeg erfarede også, at jeg elskede konkurrencedelen af det, som når kollegaernes salgsbudgetter og mit eget blev sammenlignet. Det gjorde det sjovt, at der altid var nogle underholdende konkurrencer og mål.

Sådan fik jeg fat i Account Manager stillingen

Jeg søgte i nysgerrighed lidt efter salgsjob, og faldt over www.dedikation.dk’s CV-database. Jeg skrev mig op og glemte det lidt indtil jeg blev kontaktet et par ugen efter. Efter en kort snak, henviste de mig til en virksomhed som søgte en sælger med min profil. Det tog en kop kaffe og 30 min., så var stillingen min.