Et bambus lagen er et mere bæredygtigt alternativ

Hvis du er en af dem, der er begyndt at tænke meget over fremtiden for klimaet og miljøet, og overvejer hvilken rolle du selv kan spille, så er det måske tid til at prøve et bambus lagen. Et aspekt af den grønne omstilling vi skal igennem som samfund, omtanke for vores kollektive og individuelle forbrug. Det betyder at vi skal tænke over, hvilke ting vi forbruger og hvilke ting vi omgiver os med i hverdagen. Derfor bør man også kigge på hvordan man indretter sig, også i soveværelset.

Når der skal skiftes lagen kan et bambus lagen være det nye

Fremtiden skal gerne være sådan at vi omgiver os med ting, som er mere bæredygtige. Der er dukket flere platforme op som fokuserer på bæredygtigt og miljøvenligt tøj, og på disse kan man også finde sengetøj og interiør, som er mere hensigtsmæssig. Bambus lagener udmærker sig, i forhold til f.eks. bomuld lagener på adskillige måder. Et bambus lagen har nemlig nogle naturlige egenskaber, der gør det velegnet som sengetøj. 

Kig efter Lyocell-metoden

Lyocell er et ord vi skal lære at kende. Det er betegnelsen for en metode for at fremstille viskose fra bambus. Viskose er det der kommer, når man nedbryder bambus gennem en kemisk produktion, og resulterer i at man får nogle meget fine fibre, som så kan anvendes til at fremstille tekstil. Problemet er at mange produktioner af viskose ikke er særlig gode mod miljøet. De anvender mange kemikalier og lukker det ud i naturen igen. Lyocell-metoden er så lovprist som den er, fordi den netop ikke gør dette. I denne produktionen sørger man nemlig for at genanvende op mod 100% af de kemikalier man bruger. Dermed belaster man miljøet mindst muligt. Når man skal finde produkter lavet af bambus, bør man derfor lede efter bambus lavet på lyocell-metoden.

Bambus lagener er fremtiden

Alt i alt peger pilen i fremtiden, og nutiden for den sags skyld, mod bambus. Et bambus lagen kan være første skridt på vejen mod at omgive sig med mere bæredygitgte produkter i hverdagen. Det er bare at finde det rigtige. Led efter lyocell navnet, og så kan du med sikkerhed vide at du har gjort noget positivt for miljøet.