Sådan bliver du mere kreativ

Det er en uundvigelig sandhed, at kreative sind er meget værdsatte. Kreativitet kan hjælpe med at løse små og store problemer i hverdagen, men kan i den grad også bruges i arbejdslivet, hvor mennesker med evnen til at tænke i nye og alternative baner er meget eftertragtede. At være kreativ falder nogen mere naturligt end andre, men man kan sagtens træne sin hjerne til at tænke i mere kreative baner. Her kan du få inspiration til, hvordan du kan vække din kreative sans til live.

Giv dig tid til at dagdrømme

Når man dagdrømmer, bruger man sin fantasi, og det styrker de kreative tanker. Når tankerne får frit løb, vandrer de i alle mulige retninger og ender sjove eller underlige steder. Det er ikke lige nemt for alle at få gang i dagdrømmeriet, og det kan være nødvendigt at hjælpe det lidt i gang. Læg telefonen fra dig og kig ud af vinduet eller gå en tur i naturskønne områder med god lyd i ørene.

Skriv dine ideer ned

Kreative ideer kan komme på de mest mærkelige tidspunkter, og der er ikke altid tid til at tænke videre over dem. Derfor kan du med fordel skrive dem ned, så du kan vende tilbage til dem senere. Skriv dine tanker og ideer på tavle eller et whiteboard, som du placerer et synligt sted. På den måde bliver du også mindet om ideen, fordi du støder på den i stuen eller på kontoret. Du kan se udvalget af whiteboards her.

Glem resultatet

Når du øver dig i at være kreativ er noget af det allervigtigste, at du har fokus på processen frem for resultatet. Det er svært hvis ikke umuligt at være kreativ på kommando, så hvis du hele tiden har fokus på at nå frem til et bestemt resultat, kan det hæmme dine kreative tankemønstre. Lad i stedet ideen eller tanken udvikle sig i sit eget tempo og i sin egen retning. Resultatet bliver måske helt anderledes end forventet, fordi du tør tænke i nye og alternative baner.