Få farve i haven og hjemmet

Vil du have smukke og farverige blomster i haven til foråret, så er det nu du skal i gang med at plante blomsterløg. Blomsterløg skal plantes om efteråret, det vil sige fra midt september til engang i december. Gør du dette, så vil du til foråret have en smuk og farverig have fyldt med blomster, som du kan plukke og pynte dit hjem med. Til foråret vil du altså både have en flot have fyldt med blomster, men du vil også have et farverigt hjem, med alle de blomster du kunne ønske dig.

Sådan får du succes med blomsterløg

Blomsterløg er ikke svære at dyrke, men det er dog vigtigt, at du ved, hvordan man passer dem. Nogle blomsterløg kræver nemlig mere sol end andre, mens andre skal have mere vand eller skygge. Det er altså vigtigt, at du læser lidt om dine blomsterløg, inden du planter dem i din have. Køb blomsterløg online og læs samtidig hvordan de skal plantes ud i haven. På den måde ved du, hvordan de skal plantes og passes, inden du køber dem, og du kan derfor købe de blomsterløg, som vil passe bedst til dig og din have.

Derudover skal du overveje, om du vil plante mange blomsterløg sammen, så du får et stort bed fyldt med blomster til foråret, eller om du vil plante blomsterløgene rundt omkring i din have, så du får flere små bede. Dette er dog en smagssag, og det er derfor helt op til dig selv, og hvad du ønsker. Du kan desuden få løgblandinger, hvilket vil sige, at du kan plante samme art i flere forskellige farver.

Tips til udplantning og pasning af blomsterløg

Der findes blomsterløg, som blomstrer om foråret og om sommeren. Planter du begge slags blomsterløg, vil du derfor have en have, som er fyldt med blomster i hele havesæsonen. På den måde vil du altså have længere tid til at nyde din have og alle dine blomster. Blomsterløgene skal plantes i en veldrænet og næringsrig jord, for at de kan gro bedst muligt. Det er desuden en god ide at vende lidt kompost i jorden. Blomsterløgene skal ned i en dybde, som svarer til tre gange løgets størrelse. Det er dermed forskelligt alt efter, hvilken størrelse løg du køber.

Når først blomsterløgene er plantet, så kræver de ikke meget pasning, hverken i form af vand eller gødning. Det er dog vigtigt, at du husker, at dette godt kan være forskelligt fra blomsterløg til blomsterløg. Derudover skal du være opmærksom på vejret. Er der en meget tør periode, så skal blomsterløgene have lidt ekstra vand end normalt. Regner det meget skal de derimod have mindre vand. Ønsker du en have, som er nem at passe, men som samtidig ser rigtig flot og farverig ud til foråret, så er blomsterløg en god ide at anvende. Med blomsterløg får du muligheden for at få blomster i alle mulige farver og størrelser, så du kan dekorere din have, som du ønsker det.