3 tips til at passe godt på din hund

Hunden er menneskets bedste ven, og de fleste hundeejere holder så meget af deres kæledyr, at de ser det som et medlem af familien. Derfor ønsker mange at forkæle deres pelsede ven på bedst mulig vis med gode snacks og bløde hundekurve. Men nogle overser de helt basale faktorer, der skal være på plads, for at din hund har det godt.

 

Klipning af kløer

Langt de fleste hundes kløer skal klippes med jævne mellemrum, for hvis de bliver for lange, kan det gøre ondt på hunden. Desuden kan kløerne blive så lange, at de brækker, hvilket er meget smertefuldt for din hund. Pas på, når du klipper din hunds kløer, for i kløerne er der både blodkar og nerver. Derfor bør du søge på Google for god vejledning eller besøge en professionel for at få klipningen udført korrekt.

 

Rensning af tænder

Mange hunde får ligesom mennesker i løbet af årene rådne tænder, hvis de ikke bliver børstet tilstrækkeligt. Børstning af hundetænder kan dog være svært at udføre, for det er ikke så nemt at bede en hund om at åbne munden og stå stille, imens børstningen foregår. Men gør man som ejer ingenting ved hundenes tænder, kan det hurtigt ende ud i mange smerter for hunden, og i sidste ende fører det for mange hunde til, at de skal have revet tænderne ud. Derfor kan det være en stor fordel for både hund og ejer at få renset hundens tænder hos en dyrelæge engang i mellem. Vær desuden opmærksom på, at din hunds kost har stor betydning for dens mundhygiejne.

 

Klipning af pels

Det tredje tip omhandler din hunds pels. Det er en god idé at rede din hund ofte og få den klippet med jævne mellemrum. Ellers kan dens pels hurtigt blive så lang og filtret, at der sætter sig en masse snavs, bakterier og smådyr i den, som kan være til stor gene for din hund. Desuden kan det medføre en frygtelig stank, der gør, at hunden nærmest ikke er til at være i nærheden af. Derfor er det vigtigt at alliere sig med en dygtige hundefrisør, der kan tage sig godt af din bedste ven og er professionelle inden for hundepleje. Du kan læse mere på http://hunderup-hundesalon.dk.

 

Det kan for manges vedkommende være en dyr affære at være hundeejer, og hvis du mangler tips til, hvordan du får styr på økonomien, så du kan få råd til det hele, bør du læse med her.