Tip til din kost under hårdt fysisk arbejde

Langt de fleste af os lever et liv, hvor det at anstrenge os, arbejde hårdt og bruge kroppen er noget, som vi aktivt skal tilvælge – ikke noget, som vi automatisk gør. Men nogle af os får alligevel brugt kroppen ret så meget; enten i form af et særligt arbejde eller en særlig fritidsaktivitet.

For eksempel er der dem, der lever af at bruge kroppen. De er måske fitnessinstruktører, professionelle atleter, har et hårdt håndværkerjob eller løfter masser af tunge ting hver dag. Der er også dem, som tager ud og klatrer, svømmer og cykler i deres fritid.

Hård fysisk aktivitet forbrænder mange kalorier

Når man bruger kroppen rigtig meget og presser sig selv, så forbrænder man en masse energi. Det gør man i form af kalorier, som både er den drivkraft, kroppe behøver for at fungere og den ting, som gør mange af os overvægtige.

Men når man virkelig arbejder hårdt, er det ikke altid, at kroppen kan følge med. Pludselig forbrændes der så mange kalorier, at kroppen ikke har nok energi til at fungere normalt. Og det kan være både usundt og potentielt farligt. Derfor er det vigtigt at supplere den aktive livsstil med en kost, der akkommoderer den store forbrænding.

Indtag flere kalorier end normalt

Det bedste, man her kan gøre, er simpelthen ved at indtage flere kalorier end normalt. Hvor et voksent menneske typisk bør ligge på at dagligt indtag på mellem 2000 og 3000 kalorier om dagen, er der nogle, som måske skal helt op på det dobbelte.

Det gør man selvfølgelig lidt groft sagt ved at spise en masse. Selvfølgelig skal den udvidede kost helst stadig være sund og varieret, og det kan gøre det svært for mange at komme op på det nødvendige daglige indtag.

Suppler kosten med energitilskud

Heldigvis er er hjælp at hente. For flere forskellige firmaer og leverandører har nemlig udviklet forskellige former for tilskud der tilfører ekstra energi til ens kost. Fordelen ved disse er, at de for eksempel er pulver eller gelé i ren form. Det gør dem nemme og hurtige at spise mellem måltiderne.

Typisk er denne form for energifyldte tilskud til kosten proppet med kulhydrater. Kulhydrater er det, vi normalt får gennem for eksempel pasta og brød, og det er noget af det, som vores krop higer allermest efter. Rene kulhydrater er dermed den perfekte løsning i forhold til kost for ekstremt aktive mennesker.

Tal med en ernæringsekspert om din kost

Hvis du er en af dem, som kæmper med at få dit daglige indtag af mad til at passe sammen med dit niveau af aktivitet, så kan du altså med fordel benytte dig af nogle af de kosttilskud, der findes på markedet.

Men inden du går i gang, er det altid en god idé at snakke med en professionel ernæringsekspert om din kost. Her vil du nemlig kunne få ekstra vejledning og råd. På den måde kan du sikre dig, at du gør det, der er allerbedst for din krop.