Forskellen mellem gorgonzola dolce og piccante

Kender du forskellen mellem gorgonzola dolce og piccante? Hvis ikke, så fortvivl ikke, du er ikke alene. Mange mennesker er usikre på forskellen mellem disse to ostetyper. I dette blogindlæg vil vi diskutere de vigtigste forskelle mellem disse to oste. Vi vil også give nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige type gorgonzola-ost til dine behov.

Forskellen mellem gorgonzola dolce og Piccante

Gorgonzola dolce er en type ost, der fremstilles af komælk. Den har en sød og cremet smag med et strejf af bitterhed. Denne ost har en blød og smuldrende konsistens. Gorgonzola piccante er derimod fremstillet af gedemælk. Den har en skarp og krydret smag med en stærk aroma. Piccante ost har en hård og smuldrende konsistens.

Fakta om ostene

Pris:

Dolce: 89,78 kr pr kg.

Piccante: 110,51 kr pr kg.

Smag:

Dolce: Sød og cremet med et strejf af bitterhed

Piccante: Skarp og krydret med en kraftig aroma

Konsistens:

Dolce: Blød og smuldrende

Piccante: Hård og smuldrende

Er ost sundt?

Ost er en god kilde til calcium, protein og fedt. Det indeholder også A-, B12- og K-vitamin. Ost har dog et højt indhold af mættet fedt og salt. Så det er vigtigt at spise ost med måde, da overdreven indtag kan føre til fedme, da der er mange kalorier i oste generelt. Så uanset om du vælge ren gorgonzola Dolce eller piccante, så får du et godt tilskud af gode vitaminer. Desuden giver oste en god struktur og smag, når de tilsættes i madretter, såsom gryderetter.

Køb din ost online

Du kender helt sikkert Osteposten. Hvis ikke, så bør du gøre dig selv den tjeneste at købe gorgonzola og alle mulige andre oste hos Osteposten online. Køb gorgonzola og få det leveret direkte til din dør, og du kan nyde osten i selskab eller måske du foretrækker at holde det hele for dig selv. Uanset hvad får du leveret ost, der er friskt og i god kvalitet, som vil komme til udtryk i smagen.