Gigt og infrarøde saunaer

Infrarød saunaterapi ved hjælp af sauna eller saunatæpper kan bruges til at hjælpe mennesker, der lever med en række degenerative sygdomme, herunder reumatoid arthritis (gigt), som kan forårsage mange bivirkninger, herunder smerter, stivhed, træthed og ledødelæggelse.

 

Mange mennesker, der er blevet diagnosticeret med leddegigt, får at vide, at uden stærk medicin, såsom sygdomsmodificerende anti-rheumatiske lægemidler (DMARD’er), systemiske kortikosteroider og smertestillende midler, er der ingen måde at lindre tegn og symptomer på, endsige håbe på at stoppe. dens fremskridt.

 

Men mange af disse lægemidler kan forårsage alvorlige bivirkninger, herunder vægtøgning, osteoporose og frakturer, hjerte-kar-sygdomme, fordøjelsesproblemer, smerter og kvalme, øget risiko for infektion, leverproblemer, nerveskader og endda hårtab i hovedbunden.

 

Tilføj træthed, hjernetåge, svaghed og generel følelse af at være utilpas… De ømme, hævede led og ømme muskler…den ubarmhjertige smerte og søvnløshed… leddegigt kan føles som at blive slået af skæbnen.

 

Der er håb

Men mens mainstream fokuserer sin opmærksomhed på farmaceutiske interventioner, har syge og forskere kigget nøje på alternative og komplementære interventioner. Muligheder, der giver tiltrængt lindring uden de potentielt livstruende bivirkninger. Indsigterne er spændende!

 

I 2009 blev der offentliggjort en undersøgelse af virkningerne af infrarød sauna hos patienter med leddegigt og ankyloserende spondylitis. Forfatterne undersøgte virkningen af ​​to gange ugentlige 30-minutters sessioner over fire uger.

 

slapper af i en infrarød sauna

Forskerne fandt ud af, at:

 

  • Smerter og stivhed faldt signifikant under og efter behandlingen

 

  • Humør, fysisk komfort og symptomer forbedres

 

  • Deltagerne sagde, at de “følte sig godt tilpas under og efter behandlingssessionen”

 

  • Efter behandlingen følte 59 % sig godt tilpas og mange følte sig endda meget godt tilpas

 

Det er langt fra det daglige ubehag, der let følger med denne sygdom!

 

Der var ingen markører for sygdomsprogression; en vigtig indikation på, at infrarød saunabehandling er sikker hos mennesker med leddegigt (RA). Og i modsætning til mange midler blev behandlingen godt tolereret, hvilket betyder, at de, der besøgte saunaen, fandt det meget mere behageligt og afslappende end andre metoder. Et alternativ til dette er et Saunatæppe som du kan ligge i hjemmefra. Disse kan fåes her hos den danske markedsleder NordicHigh.