Gode råd til dig, der skal arrangere en sommerfest

Hvis du skal afholde en sommerfest, så handler det i høj grad om stemningen. Det er selvfølgelig oplagt at afholde en sommerfest i din egen have, men det er ikke altid, at vejret er med dig, og derfor er det en god idé også at sørge for, at der er mulighed for at rykke indenfor, hvis det begynder at regne. Herunder følger en række gode råd til dig, der skal afholde en sommerfest.

Send invitationer ud i god tid

Først og fremmest er det en god idé at sende invitationer ud i god tid, da det ikke altid er nogen god idé, hvis du inviterer i sidste øjeblik. Det skyldes naturligvis, at det skal være muligt for alle gæster at rydde kalenderen, så de er sikre på, at de kan deltage. Er du ude i dårlig tid, så er der altid en risiko for, at gæsterne når at lave andre planer.

Det ville være ærgerligt, hvis alle ikke kan deltage, fordi de har booket en ferie sydpå, mens du holder din sommerfest. Derfor bør du starte med at invitere i god tid, før du overhovedet går i gang med at planlægge din sommerfest. Det betyder altså, at du skal invitere minimum et halvt år i forvejen, hvis du vil være på den sikre side.

Sæt et telt op i haven

Når du skal arrangere en sommerfest, så er det værd at bide mærke i, at man ikke altid kan regne med den danske sommer. Derfor er det en god idé at sikre, at der er mulighed for ikke at blive våd, hvis det nu skulle begynde at regne. Det betyder, at du bør sørge for at opstille et sommertelt, hvor alle deltagerne kan sidde, når der serveres mad.

Herudover er det altid en god idé at sikre, at der er nogle aktiviteter, som man kan tage sig til, før og efter der bliver serveret mad. Der skal eksempelvis ikke meget til at underholde udendørs, og du kan nå langt, hvis du sætter et sæt stangtennis eller et badmintonnet op, som man har mulighed for at bruge sammen med gæsterne.

Der skal være rigeligt med mad og drikkelse

Det er altid vigtigt, at der er rigeligt med mad og drikke til en sommerfest. Du kan eksempelvis købe nogle gode flasker sprut og nogle andre ingredienser til drinks, som du kan sætte op til fri afbenyttelse. Der er mange muligheder, men ikke desto mindre, så kommer du bare længst, hvis du lader gæsterne selv lave deres drinks.

Så kan du finde nogle gode drinksopskrifter, som du kan lægge ud til fri afbenyttelse. Du kan eksempelvis købe ind til, at gæsterne kan lave Moscow Mule, hvis du printer en Moscow Mule-opskrift ud og lægger ved siden af ingredienserne. Det kan du sådan set gøre med alle typer af drinks, og det er kun fantasien, der sætter grænserne.