5 gode tips til den gravide

Den gravide krop er under et enormt pres. Ikke blot fysisk, men også psykisk. For mange kvinder er det en tid med store forandringer, som kan være svære at navigere igennem. Her er 5 gode tips til den gravide, der ønsker at holde diverse gravidskavanker væk.

Hold dig I god form

Det er vigtigt for den gravide at holde sig i god form ved at gå ture, dyrke yoga eller anden regelmæssig fysisk aktivitet. Dette hjælper med at støtte dine muskler og led samt øge din energi.

Slå kvalmen ihjel med akupunktur

Akupunktur er et godt valg for dem, der lider af kvalme og opkastninger. Det hjælper med at reducere symptomerne ved at ændre kroppens naturlige energibaner. Akupunktur mod kvalme er effektivt og ufarligt for dig og fosteret.

Spis ernæringsrigtig mad

Det er vigtigt for den gravide at spise en sund og ernæringsrigtig diæt, der har masser af vitaminer og mineraler. Undgå usunde fødevarer som raffineret sukker og fedtholdige produkter og sørg for at drikke masser af vand og frugtjuice.

Tag det med ro

Det er vigtigt at hvile rigeligt, så kroppen kan rekonstruere selv den mest udmattede mor. Sørg for at sove mindst 8 timer om dagen og undgå overarbejde samt stressende situationer. Der er ingen grund til at tro, at man kan klare alt det, som man plejer. At være gravid tærer på kroppen, om du vil indse det eller ej, så nyd tiden, imens du kan.

Giv din sundhed et boost med vitaminer og mineraler

For dem, der ønsker en yderligere forsikring mod sygdomsfremkaldende faktorer, bør du tage supplementer som folsyre, kalk og jern. Disse vitaminer og mineraler er vigtige for udviklingen af fosteret samt styrkelsen af din immunitet. Snak med din læge omkring, hvad du eventuel skal have mere af og hvad du bør holde igen med.

Hvis du følger disse 5 tips, vil du stå et godt sted fysisk og psykisk gennem hele graviditeten din!