Hund i lejlighed – Vær opmærksom inden du køber hund

Find hunde og hvalpe som sælges

Sidder du i den situation at du gerne vil købe en hund eller en hvalp? Hvis du tidligere har haft hund, så kender du til hvordan det er at have hund. De bringer meget til hverdagen. De bringer liv, aktivitet og glæde. Hvis du ikke har haft hund før, kan det være at du ikke ved så meget om at have hund, eller måske er du i tvivl om nogle ting. Hvilket er helt okay. Hunde selv om de er søde, kræver også en del. Det er meget forskelligt hvilke behov de har, det kommer meget an på racen. Men uanset hvad der kræves, er det dit ansvar som hunde ejer at møde disse behov.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber hund?

Du skal være opmærksom på at der er en del udgifter, når man køber hund. Du skal have muligheden for at kunne dække de forskellige udgifter. Der skal købes foder til hunden, og hvilken type kommer an på alderen på hunden, og racens individuelle behov. Der skal købes udstyr og legetøj til hunden, for at sørge for at du kan gå med den, og lege med hunden. Alle racer har et bestemt behov for aktivitet, og du skal kunne møde dette behov. Dette kan gøre ved at gå med dem, lege med dem, eller finde andre aktiviteter, som hunden kan have det sjovt med. Derudover skal du have råd til regelmæssige og uforudsete dyrlægebesøg. Det kan være en god idé at sætte ca. 400 kr. til side hver måned til hunden, og hvis du ikke har råd til dette, kan det være en god idé at overveje, om du har råd til at holde hund. Derudover er det en god idé at få dig en hundeforsikring, da dette kan hjælpe med nogle af dyrlægeafgifterne.

Hvordan finder du racen passer til dig?

Der findes mange forskellige hunderacer, og alle sammen har forskellige behov. Derfor er det måske nogle racer, som passer dig bedre end andre. Det nytter ikke noget at du anskaffer dig en hund, som har et behov, som du ikke kan møde. Hvis du for eksempel ikke har muligheden for at være meget aktiv sammen med din hund, så skal du ikke købe en hund som har et højt aktivitetsniveau. Inden du anskaffer dig en hund, skal du undersøge de forskellige racer, for at finde den der passer bedst til dig. Hvis du allerede har en idé om hvilken hunderace du gerne vil have, skal du stadig undersøge den nærmere. For hvis du ikke har muligheden for at opfylde dens behov, skal du ikke købe hunden. Uanset hvor meget du gerne vil have den. Det vigtigste er at hunden eller hvalpen, som du køber, er glad og har et godt liv. En hund er et levende væsen, og skal derfor også behandles sådan, og dens krav og behov skal overholdes og opfyldes, for at have en sund, rask og glad hund.

Hund i sin bolig
Det kan svært at finde plads til en hund hvis man er bosat i en lille lejlighed i København. Men det kan selvfølgelig lade sig gøre hvis kæledyr til tilladt i ejendommen, man skal med sikkerhed gå efter en mindre hund som ikke er så krævende som en stor. En shih tzu kunne være en super mulighed. Læs om alle små hunderacer på dyreportal.dk’s hundeleksikon.