Nu muligt at sende kryptovaluta på WhatsApp

Betalinger med kryptovaluta er netop kommet til den populære tjeneste WhatsApp, som er ejet af Facebook. Facebook har for ikke så længe siden skiftet navn til Meta. Tjenesten Novi har lanceret en udvidelse på WhatsApp, der giver udvalgte brugere i USA muligheden for at købe, sende og modtage de såkaldte stablecoins udstedt af Paxos. Dette er et kæmpe fremskridt for kryptoverdenen. Anvender man Novi, så påvirker det ikke privatlivet for beskeder og opkald, blev der sagt af Stephane Kasriel.

Generelt er dette en god nyhed for denne verden, som kun bliver større. Bitcoin har i en periode været nede og svømme under de 20.000 dollars, som den toppede på tilbage for nogle år siden. Kursen på bitcoin er dog skudt i vejret igen, og den har været oppe og ramme 60.000 dollars i 2021. Du kan tjekke den aktuelle kurs her. Mange tror, at den kommer op på 100.000 dollars i løbet af 2022, mens andre regner med at den kommer til at stabilisere sig på omkring de 30.000 dollars. Uanset hvad så er det gode nyheder for investorer, der har været med i et par år. Kursen på bitcoin skal virkelig falde meget, før folk der investerede i starten af 2020 eller i 2019 begynder at miste penge. Det ser dog anderledes ud for dem, der købte på toppen til 60.000 dollars.

Når flere folk anvender krypto, så er der et større behov for stablecoins. Der er efterhånden mange forskellige på markeder, men de kan alle det samme. De garanterer, at der ligger en bestemt valuta bag, som man på ethvert tidspunkt kan få udbetalt. Det er meget smart, og WhatsApp prøver altså at implementere dette i samarbejde med Novi. Lad os se, om det når til Danmark i 2022, eller om vi skal vente mange år på denne fantastiske funktionalitet.

Kilde: https://www.reuters.com/markets/currencies/metas-whatsapp-will-allow-crypto-payments-through-novi-wallet-us-2021-12-09/