Hvad er en Border Collie og hvordan er dens personlighed?

Hvis du er på udkig efter en ny hund til din familie, og søger en energisk, aktiv, klog og stor hund er der god sandsynlighed for, at Border Collien er den oplagte hund til din familie. Border Collie hunderacen er meget populær blandt den danske befolkning, og det skyldes selvfølgelig hundens fantastiske personlighed og egenskaber. I denne artikel vil vi beskrive hvad en Border Collie er for en hund og hvor dens personlighed generelt er. Hvis du overvejer at købe en Border Collie er det altså bare med at læse videre, så vil du uden tvivl lære lidt mere om denne fantastiske hunderace.

 

Hvad er en Border Collie?

 

Hunderacen Border Collie er en hyrdehund, som i gamle dage blev fremavlet til at styre kvæg- og fåreflokke grundet dens store intelligens og energi. Oprindeligt stammer Border Collien fra Storbritannien. Historisk vis kan hunden spores helt tilbage til 1700-tallet, men det var dog først i 1900-tallet af hunden begyndte at blive en familiehund. Det er selvfølgelig heller ikke svært at forstå hvorfor Border Collien blev en meget populær familiehund. Med dens smukke øjne, bløde pels og altid livlige energi/humør forelsker alle hundeelskere sig hurtigt i denne hund.

 

Udover bare at være familiehund bruges racen Border Collie dog også stadig meget som arbejdshund, da den af mange ses som den mest intelligente hund der findes. Her ses den ofte som narkohund, førerhund, politihund og jagthund. Det er heldigvis også noget hunden elsker, da den nyder at få opgaver og af natur er meget atletisk.

 

Border Colliens typiske personlighed

 

Border Collien er ikke for dig, som blot ønsker en hund der ligger i sofaen og ser sød ud. Border Collien er hyper-energisk og kræver, at du bruger meget tid på at give den rigeligt med motion hvert eneste dag. Hunden elsker at få svære fysiske og mentale udfordringer, og kommer uden tvivl til at imponere dig. Den lærer nemlig utroligt hurtigt og har hele tiden brug for nye udfordringer.

 

Da en Border Collie er så aktiv som der er, er den også stor og stærk. En Border Collie han vejer typisk mellem 13-22 kg og en hun mellem 12-19 kg. Dette gør den også til en dygtig vagthund. Af natur er Border Collien meget loyal og beskyttende over for sit territorium og sin familie. En Border Collie har sjældent et stort temperament, men blot en masse energi, som betyder den helst gerne hele tiden vil ud at lege. Hvis man har tiden og lysten til denne krævende hund, er Border Collien er helt fantastisk familiehund.

 

Vi håber, at denne artikel gav dig et bedre indblik i hvad Border Collien er for en hund, og hvordan Border Colliens typiske personlighed er. Som du kan læse, er Border Collien er aktiv og loyal familiehund, som er helt fantastisk, men den kræver også, at man er klar på at bruge en del tid på at holde hunden aktiv og sund – både fysisk og mentalt.

Læs mere her