Hvordan får jeg læsning med i hverdagen?

Er du typen, som elsker ideen om at læse, men aldrig rigtig får det gjort? Du har måske en lang liste over bøger, du gerne vil i gang med, men som du hverken kan finde tid eller overskud til i hverdagen. Eller også ved du slet ikke, hvor du skal starte, og så orker du ikke rigtig at gå i gang, når selv bogudvælgelsen trækker tænder ud.

Heldigvis er der hjælp at hente! At læse er en fantastisk beskæftigelse, og den bringer mange positive effekter med sig. Derfor er det noget, du bør prioritere, hvis interessen er der, og her får du gode råd til, hvordan du bedst muligt kan integrere læsningen i din hverdag.

Vær nysgerrig

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gå i gang med at læse, kan det hurtigt blive et stort problem i sig selv. Der findes uendeligt mange bøger, og måske hører du en masse forskelligt om, hvilke bøger der er værd at læse, og hvilke der ikke er. Det kan være forvirrende, for folk har ofte mange forskellige holdninger til, hvad god litteratur er.

Du har måske fundet en bog, du egentlig synes lyder spændende, men som mange omkring dig kritiserer. Det kan være, den ikke er velskrevet nok, at plottet er for svagt, eller at den kategoriseres som let læsning, man ikke får noget ud af. Men den måde at tænke på skal du gemme langt væk, når du gerne vil i gang med at læse i din fritid. Det skal nemlig være lysten, der driver dig, når du udforsker mulighederne for litterær fordybelse.

Det handler simpelthen bare om at finde en bog og starte på den. Du skal ikke tænke så meget over, hvad andre synes om den, og du skal heller ikke blive ked af det, hvis den viser sig ikke at være noget for dig. Du kan nemlig altid lægge den væk igen og starte på en ny. At læse skal være sjovt og spændende, ikke en tung forpligtigelse, som du tvinger dig selv ud it. Derfor skal du altid møde litteraturen med et åbent sind og huske, at du ikke skal være bange for at begå en fejl nu og da.

Hav altid en bog med dig

Uanset hvordan man vender og drejer det, er læsning først og fremmest en vane. Det betyder, at du skal vænne dig til at læse, og det kan godt være svært i starten. Det handler simpelthen om, at du tager en bog frem i stedet for mobilen, når du keder dig. Det gælder både, når du er hjemme, og når du er på farten. Derfor er det altid en god ide at have en bog i tasken.

Man kan sagtens være i gang med flere bøger på samme tid, så det gør ikke så meget, præcis hvilken du tager med. Uanset hvad vil bogen være med til at understøtte din læsevane, og det betyder, at du på længere sigt får læst langt mere end tidligere.

Hvis du er bekymret for at lægge en spritny bog i rygsækken, kan du købe mange brugte bøger rundt omkring. Både fysiske og onlinebutikker har et stort udvalg, du kan dykke ned i. Så find gamle bøger her, put et par stykker i tasken, og afsted ud i verden, hvor din næste læseoplevelse venter.