En guide til dig der overvejer nyt tag

Der er mange huse, som efter mange år har behov for et nyt tag. Pga. tilskudsordninger fra det offentlige vælger mange at få lagt et nyt tag i disse dage, frem for at få lavet tagservice på det eksisterende tag.

Der kan være mange fordele ved at få lagt nyt tag, f.eks. flottere udseende, mere varme i boligen og bedre tilstandsrapport i tilfælde af salg. Der kan vælges mellem forskellige materialer på taget f.eks. naturskifer og tegl, og det samlede hus kan få et helt andet udseende ved at ændre på tagmaterialerne.

Hvorfor skal du vælge nyt tag?

Det kan være, at du overvejer, om du skal have nyt tag, men du er i tvivl? Særligt prismæssigt har det betydning for at nogle lader være. Hvis du er i tvivl om, hvad det koster, kan du få foretaget en gratis tag beregner. Du indtaster bare dine oplysninger, klikker på en beregninger på hjemmesiden, og så vil du i løbet af 2 minutter modtage en ca. pris, som er beregnet ud fra de valg, du har foretaget.

Prisen på tag afhænger af flere forskellige faktorer såsom, hvor i landet huset er placeret, hvilke materialevalg der foretages, valg af tagdækker, type af tagservice, valg af tagpap og tagrender. Desuden er prisen også afhængig af f.eks. hældning på taget og om der er kvist eller skorsten på taget. Det kan være en god idé at anlægge nyt tag nu, hvor du har mulighed for tilskudsordning.

Tagservice i stedet for nyt tag?

Det kan godt være værd at overveje, om man kan nøjes med at få foretaget en tagservice i stedet for at få lagt et nyt tag. Det kræver, at taget er forholdsvis nyt, da ældre tage vil være for medtaget til, at det giver mening.

Skal der laves tagservice på taget anbefales det, at der tages kontakt til en professionel tagdækker, for at få taget en konkret vurdering af dit tag. Service på et tag kan godt komme til at koste en hel del, så har du et ældre tag, kan det klart anbefales at købe et nyt tag, da der ellers skal større reparationer til.

Mange firmaer tilbyder et gratis tagtjek. Tagtjekket kan være med til at guide dig i retning af, om det giver mest mening med et nyt tag eller en tagservice.

Fordele ved f.eks. hussalg

Det er en stor fordel for f.eks. et hussalgs proces, når der er nyt tag på huset. Noget af det, de fleste potentielle huskøbere lægger mærke til, er, om der inden for overskuelig fremtid skal laves større reparationer på huset. Taget er en af de større poster, og det kan skræmme nogle købere væk, hvis der fremgår en tilstandsrapport, som har dømt taget ude.

Det kan i nogle tilfælde give god mening at anlægge nyt tag på huset, også selvom man står midt i et hussalg. Hvis man haft huset til salg længe, og der ikke er nogen, der bider på krogen, så kan det være et nyt tag på huset, der kommer til at gøre den endelige forskel. Prismæssigt kan det betyde, at man selv må lægge en udgift, som ikke nødvendigvis kan opvejes i salgsprisen, men potentielle købere kan bide på krogen, og derfor kan det opveje den ekstra udgift.