Hvorfor fejrer man påske?

Påsken er en tid med fest og refleksion og en mulighed for at tilbringe kvalitetstid med familien. Det er en god mulighed for at deltage i traditionelle aktiviteter som f.eks. påskeægsjagt, pyntning af æg og spisning af særlige lækkerier. Vigtigst af alt fejrer den Jesu Kristi opstandelse, som er central for den kristne tro.

Med påsken kommer en påmindelse om at omsætte vores tro til praksis og tage den ud af det teoretiske. Det er en glimrende lejlighed til at mindes det offer, som Jesus bragte for os, og alt det, som han udholdt i sit liv. At fejre påsken er en måde at ære ham på og vise taknemmelighed og glæde over hans ultimative kærlighedshandling. 

Derudover giver det en mulighed for at glæde sig over det nye liv og håb, som påsken bringer. Der er mange måder at fejre denne særlige tid på året på, lige fra en æggejagt til et lækkert måltid med familien og til at reflektere over alt det, Jesus har gjort for os. Så hvorfor ikke få mest muligt ud af det – lad os mødes, tilbringe kvalitetstid med vores kære og nyde den nyt liv og glæde, som påsken bringer!

Klassiske påske-traditioner

Æggejagter, pyntning af æg og fremstilling af påskekurve er alle en del af de sjove traditioner omkring påske. Du kan f.eks. benytte denne guide til at dekorere påskeæg. Påskefrokoster er en anden populær tradition, som i Danmark bl.a. fejres med klassiske frokostretter som sild, æg, frikadeller, pålæg og naturligvis snaps og øl. Der skal selvfølgelig også være plads til at nyde søde sager som chokoladeæg og andre lækre retter sammen med familie og venner.

Det er også vigtigt at tage sig tid til at reflektere over Jesu liv og lære – meditation, bibellæsning eller kirkegang er alle gode måder at gøre dette på.

Sådan pynter man op til påske

Påskepynt er en fantastisk måde at bringe påskens glæde ind i dit hjem på. Æg, lam, harer og kyllinger er blandt de mest populære motiver i påsketiden. Du kan skabe en festlig atmosfære med ting som guirlander, bannere og farverige serpentiner.

Blomster og planter er også med til at lyse rummet op – prøv at bruge potteblomster på bordene eller hænge dem op i døråbninger. Dekorere æg er en anden god tradition – prøv at male, tegne eller endda farve dem. Du kan også lave dine egne påskelækkerier, f.eks. æg fyldt med slik og småkager i form af en hare.

Hvordan opstod historien om påskeharen?

Historien om påskeharen menes at have sin oprindelse i Tyskland i middelalderen. Ifølge legenden blev en ældre kvinde velsignet med et særligt dyr, der lagde æg i forskellige farver og størrelser. Kaninen kom rundt om natten og lagde dem i haver eller hjem og bragte glæde til børn, som derefter samlede dem som gaver. Dette udviklede sig til sidst til den moderne påskehare – et elsket symbol på forår og ny begyndelse.

Historien om påskeharen bliver fortsat fejret hvert år og bringer glæde til millioner af mennesker verden over med sit budskab om håb og fornyelse. En klassisk tradition for danske børn er også at lede efter påskeæg – enten i haven eller andre steder under åben himmel.