Konges Sløjd er det fremadstormende mærker til børn

Der er kommet en bølgebevægelse af anderledes materialer de sidste par år, hvor materialet som har slået igennem er bambus. Det fantastiske ved materialet er, at bambusplanter gror vældig hurtigt. Det gør at du får meget af bambus til rådighed. Bambusplanten forbedrer endda den jord der bambusplanten vokser i. Det giver god jord til at benyttes som landbrugsjord. Bambus kan plante sig selv og gør det, uden hjælp af vækstmidler og kemikalier.

Bambusviskose kan formå at være en forurener, når det skal nedbrydes af bambus. Det koster rigeligt med vand og kemi. Der er heldigvis et par stykker, som har opklaret den fremstillingsproces. F.eks. er alt bambusviskose som JBS fremstiller udvundet i et “lukket kredsløb”. Der bliver hele 95% af vandet genbrugt og alt kemi opsamlet – så intet lander i havet. Skal du for eksempel køber de bambus underbukser du finder fra JBS, er de noget mere bæredygtige end det traditionelle bambus der er produceret hos andre.

Konges Sløjd laver bæredygtigt sengetøj

Det er mere miljøvenligt at få fat i økologisk bomuld i stedet for den traditionelle bomuld, da der benyttes signifikant mindre h2o i markerne med bomuld og hos producenten der producerer bomulden. Der kommer også væsentlig færre pesticider på markerne og benyttes færre kemikalier i tekstilerne ved produceringen hos producenten. Det er altså både mindre skadeligt for din babys hud, alt imens det også er bedre for klimaet. Det er den slags, som Konges Sløjd laver i deres tøj og sengetøj.

Der har de sidste par år været et voldtag af vores allesammens klima igennem tøjindustrien, som har fremstillet mere end rigeligt tekstil, der snapt er blevet kastet ud igen. Det ageret behovet for os dødelige, at vi skulle udskifte vores garderobe oftere end de fleste skifter strømper.

Det indikerer at der nu bliver kylet store mængder af sengetøj ud, som der var nogen tvivl om kunne have været benyttet af nødstedte – noget kommer til Frellsens Hær, men alt for meget direkte i skraldespanden. Traditionel bomuld er en uforholdsmæssig stor belemring for vores allesammens miljø, da der bruges store liter vand i udarbejdelsen.

Køb GOTS certificeret

Vil du træffe et sikkert selektion når du skal købe tøj, skal du træffe et valg om at købe økologiske tøjdele – og det skal også gerne være GOTS certificeret, som er en garanti for at det er produktionskæden fra start til slut hvilket er tilføjet mange skrappe krav.

Køber du økologisk bomuld når du køber tekstiler, går du næppe ned på kvalitet – og tekstil behøver hellere ikke blive dyrere, hvis ellers mærket køber store mængder nok, nemt kan få de samme priser som konventionel bomuldssengetøj.