Hold dit næste kursus i fantastiske omgivelser – på et Gods fuld af historie!

Forestil dig at du sidder i en hestesko af borde med blikket rettet mod en, der formidler ny viden til dig. Omgivelserne rundt om i rummet er idylliske. Skråvægge indrammer rummet og vinduespartier giver udsigt over en gammel voldgrav. Tagvinduerne i de skrå vægge giver en helt fantastisk udsigt over smuk natur og landlige omgivelser. Netop dette kan du opleve på 

Sonnerupgaard Gods, hvor de har et kursuscenter med intet mindre en seks forskellige lokaler. Det førnævnte lokale er døbt Høloftet. Høloftet ligger i deres Hovedbygning, og har faktisk en del historie med sig! 

Til Høloftet findes en lille indendørs altan, som er til lokalets eget brug, og her vil man se den gamle voldgrav. Dette er en fantastisk udsigt – selve voldstedet er fredet – og der findes en lille, hyggelig træbro, som giver adgang hertil. Hertil hører historien om Den Brændte Grav. Indtil 1731 lå Godsets Hovedbygning på voldstedet, men her opstod der en stor brand – og den er der en historie bag. 

Godsets ejer hed på det tidspunkt Severin de Junge, og han var adelsmand, direktør i Dansk-Vestindisk kompagni og derudover ejede han også flere andre Gods. Han var en yderst velhavende mand. Historien går på, at han havde en affære med en af stuepigerne på Sonnerupgaard Gods. Hans hustru Godsejerinden Else Barholin, bad dette om at stoppe øjeblikkeligt, da det kom hende for øre. Severin de Junge måtte derfor gøre det forbi med stuepigen, hvilket han fortalte hende. Dette passende hende dog ikke, og hun truede med at brænde hele Godset ned. Trods truslerne gjorde Severin de Junge alligevel forholdet forbi, og det endte med at hun gjorde alvor af sine trusler, og satte hele Hovedbygningen i brand. Dog led hun selv en fatal skæbne, da hun omkom i flammerne. 

Denne historie går mange år tilbage, og i dag står blot omgivelserne og forestillingerne om de historier, der har fundet sted. Godset har en ro, som ikke bare lige findes andre steder, og derfor er det oplagt at benytte i arbejdsmæssige henseender.  

Høloftet kan rumme op til 36 personer, og fungerer ideelt med en skolebordsopstilling eller en hestesko. Lokalet er meget fleksibelt og kan tilpasses mange typer af arrangementer. Det er blandt andet muligt at holde små konferencer, yoga, holdundervisning, online møder og meget mere.